27.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δύο έγκριτοι συνάδελφοι στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κόμβος δεν παραλείπει να φιλοξενεί τις δημόσιες τοποθετήσεις συναδέλφων στα ΜΜΕ που αφορούν σε θέματα στα οποία τον κύριο λόγο έχει ο λογιστής-φοροτεχνικός και που ιδίως τώρα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τους πολίτες.  

Ο κόμβος δεν παραγνωρίζει το γεγονός αυτό ως ενδεικτικό της εκτίμησης που χαίρει από την κοινωνία και τους φορολογούμενους πολίτες ο λογιστής, παρά την κριτική που ασκεί για την απουσία έμπρακτης στήριξης του λογιστή από τη Διοίκηση, σε αναγνώριση του θεσμικού ρόλου του που ο νομοθέτης το έχει καταχωρίσει στην προτεραιότητα του δημοσίου συμφέροντος.

Την Κυριακή στην εκπομπή του στο ΣΚΑΪ, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, φιλοξένησε τον επιστημονικό συνεργάτη του κόμβου, Γιώργο Χριστόπουλο, που συναντήθηκε στον «αέρα» με το συνάδελφό του Βαγγέλη Αμπελιώτη, (υπόψη και τους δύο συνδέει αμοιβαία φιλία και συνεργασία). Επίσης τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο, τον εργατολόγο Γιάννη Καρούζο και τη δικηγόρο Όλια Νικολοπούλου.  

Απαντώντας στο καλημέρισμα του παρουσιαστή ο συνάδελφος Γιώργος Χριστόπουλος είχε την ευκαιρία να πει: «Ο κόσμος των λογιστών – Γιώργο – έδωσε άλλη μια μάχη για να μπορέσουν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι, πεντακόσιες τόσες χιλιάδες επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι, να φθάσει κοντά τους και γρήγορα το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Και αυτή η μάχη και «το αλέτρι» και «την αξίνα» γιατί αυτό τον καιρό κάνουμε και άλλα. Θέλουν τη βοήθεια, θέλουν την εύθυμη μνεία, από την κοινωνία που την παίρνουνε. Από κει και πέρα περιμένουμε και από την πολιτεία.»

Στο που παραθέτουμε, γίνεται αναφορά στο επίμαχο θέμα της ΑΠΔ, («είχαμε ξεσηκωθεί όλοι οι λογιστές» είπε με έμφαση ο Γιώργος Χριστόπουλος, για να προσθέσει «που έλυσε ο Υπουργός γιατί «είχαμε ένα πόλεμο» σε αυτό το θέμα), για το πως θα επαναλειτουργήσουν οι κλεισμένες επιχειρήσεις από τη Δευτέρα 04.05, η ανάγκη αναστολής του «πόθεν έσχες», ως λύση για «να πέσει χρήμα στην αγορά», τα μέτρα στήριξης της αγοράς και η αναφορά στον Keynes, η έκπτωση 40% και στα ενοίκια Μαΐου, η έκπτωση 25% στο ΦΠΑ και στις δόσεις και πως αυτή θα φανεί, τα μέτρα των επιταγών, η εξέλιξη της ρύθμισης για τα ξεχασμένα αναδρομικά των συνταξιούχων που «τα είχαν βάλει όλα μαζί και τους ήλθε υπέρογκη φορολογία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό