12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δύο άμαχοι νεκροί από ουκρανικό βομβαρδισμό ή από λάθος των ρωσικών δυνάμεων;

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον θάνατο δύο γυναικών κατά την διάρκεια βομβαρδισμών στη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ.

Τα θύματα χτυπήθηκαν από θραύσματα οβίδων καθώς μετακινούνταν με αυτοκίνητο κοντά στην πόλη Μάσλοβα Πρίσταν, ανέφερε ο Γκλάντκοφ.  Ο ίδιος ανέφερε ότι τα πυρά χτύπησαν δρόμο στο Μάσλοβα Πριστάν που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Τσεμπέκινο, στα σύνορα της Ουκρανίας και χτυπήθηκε από βαριά πυρά αυτή την εβδομάδα. Στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, δύο ακόμη άτομα που ταξίδευαν με άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Επίσης, αξιωματούχοι στις γειτονικές περιοχές των Μπριάνσκ και Κουρσκ δήλωσαν ότι κτίρια υπέστησαν ζημιές από βομβαρδισμούς και επίθεση με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας έπληξαν επίσης δύο πόλεις στην περιοχή του Σμολένσκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ενώ ο επικεφαλής της περιοχής Καλούγκα έκανε λόγο για έκρηξη στο δάσος.

Ο Γκλάντκοφ κατηγόρησε την Ουκρανία για το βομβαρδισμό. Ουκρανοί αξιωματούχοι πάντως δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής το περιστατικό. Πάντως, το Κίεβο αρνείται σταθερά την ανάμειξή του σε επιθέσεις που πλήττουν περιοχές πέρα από τα σύνορά της, τις οποίες, υποστηρίζει, πραγματοποιούν ρωσικές αντικυβερνητικές ομάδες.

Μια από τις πιο γνωστές παραστρατιωτικές ομάδες κατά του Κρεμλίνου δήλωσε ότι είχε εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο κοντινό χωριό Νοβάγια Ταβολζάνκα. Η ομάδα Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσικής (FRL) υποστήριξε ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν όταν το ρωσικό πυροβολικό μπέρδεψε το όχημά τους με ένα αυτοκίνητο που περιείχε μέλη της.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα, κανένας από τους ισχυρισμούς δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων στις περιοχές που είναι κοντά στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό