12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δωρεά 20.000 μασκών από την Κίνα για ΚΥΤ και δομή στο Κρανίδι – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη δωρεά 20.000 προστατευτικών μασκών για τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και για τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, η πρωτοβουλία οριστικοποιήθηκε σήμερα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, με την πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Τσανγκ Τσιγιουέ.

Τουρκικοί «τσαμπουκάδες» στο Αιγαίο – Υπερπτήσεις σε μεγάλα νησιά, όπως το 2002

Η παράδοση του υλικού θα γίνει αύριο, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, παρουσία της κ. Τσιγιουέ.

Σύσκεψη υπό το Χαρδαλιά στο Κρανίδι

Σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι, για να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων στην προσφυγική δομή και να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ερμιονίδας Ιωσήφ Μερτύρη, το χειρότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να τεθεί η δημοτική ενότητα Ερμιόνης σε καραντίνα, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ελέγχων για τη διασπορά της νόσου.

Ειδικότερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μερτύρης ερωτήθηκε για το χειρότερο σενάριο που εξετάζεται και απάντησε ότι αυτό είναι «να τεθεί ολόκληρη η δημοτική ενότητα της Ερμιόνης σε καραντίνα».

Πρόσθεσε πάντως ότι αυτό θα καθοριστεί από τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα. Όπως είπε, ένα βασικό κριτήριο για το τι θα γίνει, θα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού

Στο Κρανίδι έσπευσε εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς θετικά στον κοροναϊό βρέθηκαν 150 άτομα από τη δομή προσφύγων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο».

Αυτή την ώρα  είναι σε εξέλιξη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι υπό τον κ. Χαρδαλιά με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην δομή στο Κρανίδι και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, κρίθηκε αναγκαία η επι τόπου παρουσία τους.

Τα δείγματα ελήφθησαν μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απόμονωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, επειδή βρέθηκε θετική μία εργαζόμενη, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αλλάζει πίστα ο Σταϊκούρας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό