16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δωρεά αρμάτων μάχης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία χρειάζεται ένα «νέο επίπεδο υποστήριξης» για να εκδιώξει τα ρωσικά στρατεύματα από το έδαφός της, αφού ανακοίνωσε τη δωρεά αρμάτων μάχης για τη χώρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN.

«Ο πρόεδρος Πούτιν δεν μπορεί να νικήσει», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Αλλά είναι εξίσου σίγουρος ότι μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί αυτή την άσκοπη βία και τον ανθρώπινο πόνο μέχρι οι δυνάμεις του να εκδιωχθούν από τις αμυντικές τους θέσεις και να εκδιωχθούν από τη χώρα».«Αυτό απαιτεί ένα νέο επίπεδο υποστήριξης – την ισχύ μάχης που επιτυγχάνεται μόνο με συνδυασμούς μοίρας αρμάτων μάχης που λειτουργούν μαζί με ομάδες πυροβολικού μεραρχιών, και περαιτέρω πυρά ακριβείας σε βάθος, που επιτρέπουν τη στόχευση των ρωσικών κόμβων εφοδιασμού και διοίκησης σε μεγαλύτερη απόσταση», είπε.

Ο Γουάλας δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει «μια ομάδα αρμάτων μάχης Challenger 2, με τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής και επισκευής» στην Ουκρανία. Το χαρακτήρισε “το πιο σημαντικό πακέτο μαχητικής ισχύος μέχρι σήμερα για την επιτάχυνση της ουκρανικής επιτυχίας”.

Είναι η πρώτη φορά που δυτικά άρματα μάχης θα σταλούν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γουάλας.

«Το σημερινό πακέτο θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της κατοχής του Πούτιν και όλης της κτηνωδίας της και θα διασφαλίσει ότι το 2023 και μετά, αν χρειαστεί, η Ουκρανία θα διατηρήσει τη δυναμική της, υποστηριζόμενη από τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας. Ανέφερε, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει στην Ουκρανία αυτοκινούμενο πυροβολικό AS-90 και «εκατοντάδες ακόμη τεθωρακισμένα και προστατευτικά οχήματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό