15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν χειρουργείο μαστού σε κάτοικο ακριτικού νησιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) που υλοποιεί ο Όμιλος Ευρωκλινικής, δωρεάν διερεύνηση και χειρουργική επέμβαση προσφέρθηκε  σε γυναίκα 73 ετών, μόνιμη κάτοικο Σύμης, η οποία διαγνώσθηκε με κακόηθες εύρημα στον μαστό.

Η κοινωνική αυτή προσφορά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προληπτικών ιατρικών ελέγχων, που πραγματοποίησε η Axion Hellas σε κατοίκους των ακριτικών ελληνικών νησιών, με τη συμμετοχή ομάδας ιατρών και των νοσηλευτών της Ευρωκλινικής. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών, Μιχάλη Μαυρουδή και την ομάδα του.

Η ασθενής που έχρηζε ευρείας ογκεκτομής αριστερού μαστού και λεμφαδενικού καθαρισμού πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα και παρακολουθείται από τον κο. Μαυρουδή και την ομάδα του για την μετεγχειρητική της πορείας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ όλα τα έξοδα της επέμβασης και νοσηλείας καλύφθηκαν εξ’ ολοκλήρου από τον Όμιλο Ευρωκλινικής.

Στη δράση της Axion Hellas, η οποία έλαβε χώρα από 04 έως 14 Μαΐου, στην Φολέγανδρο, την Σύμη, την Χάλκη, την Αστυπάλαια και την Κίμωλο, διενεργήθηκαν συνολικά 2.471 εξετάσεις. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων των ακριτικών νήσων, οι οποίοι στερούνται πρόσβασης σε ιατρικούς ελέγχους, λόγω έλλειψης πόρων και δυσκολιών μεταγωγής τους σε νοσοκομεία, που να συμπεριλαμβάνουν ποικίλες ειδικότητες και παροχές υγειονομικών υπηρεσιών αντίστοιχων των εκάστοτε αναγκών τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, δήλωσε: «Η Ευρωκλινική στέκεται στο πλάι των κατοίκων των ακριτικών νησιών δείχνοντας ενεργά την παρουσία της σε συνεργασία με την Axion Hellas σε τέτοιους είδους δράσεις, οι οποίες βάζουν πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης».

Ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Ομίλου Ευρωκλινικής, Μιχάλης Μαυρουδής, δήλωσε: «Οι προσπάθειές μας για ίση πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας στην υγεία συνεχίζονται και θέλουμε να δείξουμε το παρών σε όσους μπορούμε. Η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας είναι υπόθεση όλων μας».

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Η ασθενής από την Σύμη και ο Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών, Μιχάλης Μαυρουδής

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2013 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα με ISO 9001:2015. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κλινικής εδώ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό