18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών για 1.200 πολίτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Δωρεάν μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών θα παρακολουθήσουν 1,200 πολίτες στα Χανιά, μέσα από τη διεξαγωγή κύκλου σεμιναρίων που θα διαρκέσουν έως και τον Αύγουστο.

Πρόκειται για δράση που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και έχει ως στόχο -όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- την εκπαίδευση του κοινού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή και καθημερινότητας, σώζοντας μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο και ενισχύοντας συνολικά σε επίπεδο Χανίων την αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών επισημαίνοντας: « Οι συμπολίτες μας θα εκπαιδευτούν από τους ειδικούς του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν και πώς θα διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Καλογριδάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, στη χρηματοδότηση της δράσης από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και επισήμανε ότι «τέτοιες δράσεις μπορούν μόνο να ωφελήσουν την κοινωνία των Χανίων».

Σχολιάζοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στα σεμινάρια, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ε.Ε.Σ, Μαρίνα Σταμάτη σημείωσε: «Η συμμετοχή των πολιτών εκφράζει την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στην εκπαίδευση και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ο Ερυθρός Σταυρός θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Χανίων και χαιρετίζουμε αυτή την τεράστια πράξη, που είναι πράξη ζωής. Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορείτε να προσφέρετε στους πολίτες».

Τέλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, Στέλιος Καλαϊτζάκης,

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό