28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δωρίζει 1 εκατομμύριο στα θύματα των πλημμυρών

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε με μεγάλη κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η Μπάγερν Μονάχου που αποφάσισε να δωρίσει ένα εκατομμύριο ευρώ από το φετινό προϋπολογισμό της ομάδας στα θύματα που πλήχθηκαν από τις θανατηφόρες πλημμύρες στην Δυτική Γερμανία. Οι καταστροφές ήταν άνευ προηγουμένου, με τους κατοίκους της περιοχής, να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σωθούν, από την πολύ δυνατή ορμή του νερού.

Μάλιστα, η δυνατή βροχή δεν έχει κοπάσει ακόμη, και ένας πυροσβέστης εθελοντής, έχασε την ζωή του στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει μια οικογένεια, που η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο, εντός της οικίας της. Πρόκειται για έναν 42χρονο, όταν ανατράπηκε η λέμβος στην οποία επέβαινε μαζί με τρεις συναδέλφους του στην προσπάθεια να τους σώσει.

FC Bayern to donate €1 million to the victims of the flooding in southern Germany.

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) June 4, 2024

Στην αρχή ο άτυχος άνδρας θεωρήθηκε αγνοούμενος, και τα ξημερώματα βρέθηκε η η σορός του. Ακόμη ένας 22χρονος, ακόμη, εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος αγνοείται, ενώ ένας άλλος άνδρας φέρεται ότι βρίσκεται σε πλημμυρισμένο υπόγειο και οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης ζήτησαν την βοήθεια δυτών προκειμένου να τον προσεγγίσουν.

Ο καγκελάριος Σολτς, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, και ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε, να καταφέρουν να διασώσουν τους κατοίκους της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες ο Όλαφ Σολτς, αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και να δει από κοντά τις καταστροφές που άφησε πίσω του η  «βροχή του αιώνα» όπως την αποκαλούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό