15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δυσφορία για την παρουσία Ελπιδοφόρου «δίπλα» σε Ερντογάν-Τατάρ- Ακύρωσε την συνάντησή τους ο Ν. Αναστασιάδης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Αιτία η  παρουσία του προκαθήμενου της Ορθόδοξης εκκλησίας στα εγκαίνια του λεγόμενου «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, που οργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Πρόκειται για το  “Yeni Türkevi” έναν ουρανοξύστη ύψους 71 μέτρων, δίπλα στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, για τον οποίο ο Ερντογάν δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Εκεί θα στεγαστούν όλες οι διπλωματικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Επίσης στον λογαριασμό τουστο Twitter ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε συγχαρητήρια προς τον Τούρκο πρόεδρο. «Όπως πάντα,» συνέχισε, ωστόσο  ο κ. Ελπιδοφόρος, «επιμένω στη σημασία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και της στήριξης των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία». 

Η στάση αυτή του Αρχιεπισκόπου αιφνιδίασε Αθήνα και Άγκυρα, ενώ πολλές ήταν και οι αντιδράσεις του κόσμου στα social media.

Το κυπριακό sigmalive.com αναφέρει μάλιστα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής «ευλόγησε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας», ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από την αρμενική οργάνωση ANCA.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει να συναντήσει τον κ. Ελπιδοφόρο στο «σημείο μηδέν» της Νέας Υόρκης και να ξεναγηθεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, του ελληνορθόδοξο ναό που βρισκόταν στην σκιά των Δίδυμων Πύργων και καταστράφηκε ολοσχερώς την 11η Σεπτεμβρίου. Μετά από δωρεές  ξανακτίστηκε, ενωτα θυρανοίξια αναμεένται να γίνουν τον Νοέμβριο.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό