24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία στη Βρετανία – «Μπορεί να συρρικνωθεί έως 30%»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε σε συναδέλφους του ότι η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά έως 30% αυτό το τρίμηνο λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό, σύμφωνα με το δημοσίευμα εφημερίδας Times, την ώρα που ο αυξανόμενος αριθμός θανάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας για άρση των περιορισμών σύντομα.

Ο αριθμός των θανάτων λόγω της Co-19 σε νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 10.612 και υψηλόβαθμος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης έχει πει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει η χειρότερα πληγείσα στην Ευρώπη.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Σουνάκ συζήτησε με τους συναδέλφους του την πιθανότητα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να συρρικνωθεί κατά 25-30% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Χρησιμοποιώντας ως πηγές υπουργούς που δεν κατονομάζονται, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Σουνάκ και άλλοι πιέζουν για χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για χάρη της οικονομίας, ενώ άλλοι αντιδρούν καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επανεξεταστούν τα ισχύοντα μέτρα που επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου, με πολλούς να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα τα παρατείνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό