16.3 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά της Αμβέρσας []

Ειδήσεις Ελλάδα

Το απόγευμα της Πέμπτης (17/10) ο νούμερο 12 τενίστας στον κόσμο, Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την πρεμιέρα του στο 250αρι τουρνουά της Αμβέρσας, νικώντας το νούμερο 80 στον κόσμο, τον Βραζιλιάνο Σέιμποθ Ουάιλντ Βίλντ, με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 7-5) για να συνεχίσει στα ημιτελικά του τουρνουά.

O Έλληνας τενίστας είχε γνωρίσει ήδη την ήττα στην Αμβέρσα, καθώς αυτός και ο αδελφός του Πέτρος ηττήθηκαν με 2-0 σετ στο διπλό αντρών από τους Ολλανδούς, Ρόμπιν Χάσε και Ντέιβιντ Πελ.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά το πρώτο σετ χτίζοντας διαφορά 4 πόντων, προτού ο αντίπαλός του μειώσει 6-5. Ωστόσο ο έμπειρος τενίστας διατήρησε την ψυχραιμία του και κέρδισε το πρώτο σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο με το σκορ να φτάνει στο 3-3. Δύο φορές πέρασε ο Τσιτσιπάς μπροστά με τον Βίλντ να τον φτάνει, κάνοντας στο τέλος την ανατροπή για να κατακτήσει το 2ο σετ με 4-5.

Ο Βραζιλιάνος έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη, ωστόσο ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τρεις φορές μπρέικ πόιντ του Βίλντ .

Έπειτα από σχεδόν 2,5 ώρες ο Τσιτσιπάς πήρε την νίκη και την πρόκριση για τα προημιτελικά στο τουρνουά της Αμβέρσας, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα το απόγευμα της Παρασκευής (18/10, 19:30).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό