12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δυσεύρετο το Playstation 5 και μέσα στο 2022, προειδοποιεί η Sony

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Η Sony έχει ήδη πουλήσει 7.8 εκατομμύρια κονσόλες PS5 και στοχεύει σε ακόμα 14.8 εκατομμύρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Παρόλα αυτά, το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρία έχει προειδοποιήσει τους αναλυτές ότι η κονσόλα θα βρίσκεται σε έλλειψη και το 2022.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το PS5, όμως η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς, έχει κάνει την αύξηση παραγωγής αρκετά δύσκολη, και για την ώρα είναι δύσκολο να βρούμε την κονσόλα στα καταστήματα. Πριν λίγο διάστημα, η Sony είχε προβλέψει ότι τα πράγματα θα βελτιώνονταν στο δεύτερο μισό του έτους, αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει, καθώς δεν έχει ανακοινώσει πότε θα βελτιωθεί η προσφορά.

«Δεν πιστεύω ότι η ζήτηση θα κοπάσει φέτος, και ακόμα και αν μπορέσουμε να διαθέσουμε πολύ περισσότερες συσκευές PS5 του χρόνου, η προσφορά δεν θα μπορέσει να καλύψει την ζήτηση», είπε ο CFO Hiroki Tokori, σε μια εταιρική συνάντηση.

Τα καλά νέα είναι ότι η Sony πιστεύει ότι η πολύ μεγάλη ζήτηση δεν οφείλεται μόνο στην γενικότερη κατάσταση, όπου ο κόσμος θέλει την ψυχαγωγία του εντός του σπιτιού. Ακόμα και με περιορισμένη διαθεσιμότητα, το PS5 έχει ξεπεράσει το εξαιρετικά πετυχημένο PS4 στην αρχική περίοδο πωλήσεων.

Ανταγωνιστές όπως η Nintendo και η Microsoft, επίσης αντιμετωπίζουν θέματα με τις δικές τους κονσόλες. (Η Microsoft εκτιμά ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μέχρι τον Ιούλιο). Το Playstation και το Xbox χρησιμοποιούν chip της AMD που φτιάχνονται στο εργοστάσιο της TSMC με την τεχνολογία των 7 nm, ενώ το Nintendo Switch έχει chip από την Nia, το οποίο κατασκευάζεται επίσης από την TSMC, με την παλιότερη τεχνολογία των 16 nm.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό