Home Αθλητικά Δυο νίκες μακριά από την Ιστορία ο Τζόκοβιτς

Δυο νίκες μακριά από την Ιστορία ο Τζόκοβιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τη νίκη επί μπλε Ματέο Μπερετίνι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στα ημιτελικά του US Open, όπου θα συναντήσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ και σε περίπτωση νίκης θα παίξει στον τελικό με το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ.

Ο τίτλος είναι ανοιχτός για όλους, αλλά για τον Σέρβο πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο: αν νικήσει το βράδυ της Κυριακής, ο Τζόκοβιτς θα ολοκληρώσει το Grand Slam, εκτός από το να προσπεράσει τους Φέντερερ και Ναδάλ ως ο τενίστας με τα περισσότερα Slam στην κατοχή του.

Στη γλώσσα του τένις, ο όρος Grand Slam σημαίνει τη νίκη και στα τέσσερα τουρνουά Slam την ίδια χρονιά, που ιστορικά είναι τα Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open.

Η νίκη σε ένα από αυτά τα τουρνουά είναι για λίγους, η νίκη σε όλα την ίδια χρονιά είναι θρυλική. Στην ιστορία μόνο πέντε τενίστες έχουν πετύχει, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες. Ο πρώτος ήταν ο Ντον Μπατζ το 1938 και ακολούθησε η Μορίν Κόνελι το 1953.

Αλλά η ιστορία γράφτηκε από τον Ροντ Λέιβερ: ο Αυστραλός τενίστας κατάφερε να σημειώσει αυτό το επίτευγμα δύο φορές, το 1962 και το 1969.

Ωστόσο, μετά από αυτόν κανένας άνδρας δεν έχει φτάσει στο θρυλικό ορόσημο: 52 χρόνια αναμονής, με τον Τζόκοβιτς να έχει πια τη μεγάλη ευκαιρία.

Στις γυναίκες υπήρχε η Μάργκαρετ Σμιθ Κορτ το 1970 και κυρίως η θρυλική Στέφι Γκραφ το 1988, που ήταν η χρονιά του τελευταίου Grand Slam (πριν από 33 χρόνια).

Η Γκραφ, μεταξύ άλλων, είναι επίσης ο μόνος αθλητής που έκανε το «Golden Slam», όρος που δημιουργήθηκε για να δηλώσει και την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου την ίδια χρονιά, όπως συνέβη με εκείνη το 1988, στους Αγώνες της Σεούλ.  

Αυτή την εντύπωση είχαν αρκετοί και για τον Τζόκοβιτς, καθώς ο «Νόλε» θα έπαιζε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και US Open θα παιζόταν στην αγαπημένη του σκληρή επιφάνεια.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όμως, κατέστρεψε τα όνειρα και τη δόξα του Σέρβου στο Τόκιο. Τώρα οι δρόμοι των δυο τους διασταυρώνονται ξανά.

Θα μπορέσει ο Τζόκοβιτς να «εκδικηθεί» τον Γερμανό; Κι αν τα καταφέρει, θα μπορέσει να «τελειώσει τη δουλειά» και να φέρει στο σπίτι του το τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρώσει τον πίνακα εικόνα μιας εξαιρετικής καριέρας;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version