16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δυο διαχρονικά roadsters της Bugatti εξέπεμψαν κομψότητα στο Concorso d’Eleganza Villa D’Este

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την γραφική λίμνη Κόμο να προσφέρει ένα ειδυλλιακό σκηνικό, η Bugatti έφερε στο φετινό Concorso d’Eleganza που διεξήχθη στη Villa d’Este και τη Villa Erba το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δύο μοντέλα της που συνδέουν το κλασικό με το σύγχρονο και το παρελθόν με το μέλλον, επιδεικνύοντας με τη W16 Mistral του 2022 και την Type 57S Roadster του 1936 την απαράμιλλη κληρονομιά της.

Η σπάνια Bugatti Type 57S Roadster συμμετείχε στην Class B κατηγορία για Grande Vitesse: Pre-War Weekend Racers της διοργάνωσης. Μόλις 40 αυτοκίνητα του Type 57S Roadster κατασκευάστηκαν μεταξύ 1936 και 1938 και το συγκεκριμένο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση από τον τρίτο και σημερινό ιδιοκτήτη του.

Από την άλλη, η W16 Mistral συμμετείχε στη κατηγορία Concept Cars and Prototypes της διοργάνωσης, αν και η Bugatti έχει ανακοινώσει ότι το αυτοκίνητο θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 99 μονάδων, με τιμή 5 εκατ. ευρώ, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το 2024.

Να θυμίσω ότι η W16 Mistral πήρε το όνομα της από τον άνεμο που φυσά στην κοιλάδα του ποταμού Ροδανού και περνά μέσα από τις πόλεις της Κυανής Ακτής στη νότια Γαλλία. Είναι γνωστός για την αδυσώπητη δύναμή του και ότι είναι ένας από τους οκτώ κυρίαρχους ανέμους που καταλήγουν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Για όσους ζουν στη νότια Γαλλία, ο mistral έχει παρουσία όλο το χρόνο, αλλά καθώς αυξάνεται σε ένταση προς το τέλος του χειμώνα, προαναγγέλλει τον ερχομό της άνοιξης.
Η W16 Mistral παίρνει κίνηση από τον W16 κινητήρα της Chiron Super Sport 300+ απόδοσης 1600 ίππων με 1.600 Nm ροπής, με την Bugatti να λέει πως η W16 είναι το ταχύτερο roadster του κόσμου, με την τελική του να αγγίζει τα 420 χλμ/ώρα.
Το Autoblog.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που βρέθηκε στην φετινή εκδήλωση, και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα δύο αυτά αυτοκίνητα “έκλεψαν” τα περισσότερα βλέμματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό