23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να λαμβάνουν απάντηση για τα δεδομένα που τηρούνται και τους αφορούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ειδήσεις Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2022

Η Τειρεσίας ΑΕ συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεισφοράς στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες για σωστές αποφάσεις.

Ως το πλέον έγκυρο γραφείο πίστης στην Ελλάδα και η πιο αξιόπιστη εταιρεία παροχής πληροφοριών στις επιχειρήσεις, η Τειρεσίας εισέρχεται σε μια νέα εποχή πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις του υφιστάμενου οικονομικού περιβάλλοντος και των τεχνολογικών αλλαγών, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχεται εφεξής η δυνατότητα σε Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα να λαμβάνουν απάντηση από την Τειρεσίας σε αιτήματα άσκησης δικαιώματος πρόσβασης, δηλαδή να ενημερωθούν για τα δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία της Τειρεσίας και τους αφορούν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έτσι, για κατάθεση αιτήματος μέσω ταχυδρομείου ή με επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας το αίτημα και η απάντηση παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά μειώνοντας σημαντικά τις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για παροχή δεδομένων μπορούν να υποβληθούν είτε στο [email protected] – με διαβίβαση της υπεύθυνης δήλωσης που θα συντάσσεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή «e-dilosi» – είτε εναλλακτικά με παρουσία του ενδιαφερόμενου στα Γραφεία της Τειρεσίας ΑΕ. Στη συνέχεια, η απάντηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά, εφόσον το ζητήσει ο αιτών.

Στην περίπτωση αυτή, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας της αίτησης αποστέλλεται email στον αιτούντα, με επισυναπτόμενο το κρυπτογραφημένο pdf αρχείο, καθώς και μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο με το αντίστοιχο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η γρηγορότερη ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τειρεσίας ΑΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό