12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δυνατές οι έδρες σε Πάτρα και Ρόδο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον Κέντρικ Ρέι να σημειώνει 29 πόντους με 42% στα τρίποντα, ο Προμηθέας επικράτησε με 91-77 της Λάρισας στο «Δ. Τόφαλος» για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League κι έφτασε τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα.

Εκτός από τον Αμερικανό γκαρντ οι Πατρινοί είχαν σε εξαιρετική μέρα και τον Γκραντ, που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ από τη Λάρισα ξεχώρισε ο Χάντσον με 24 πόντους.

Ύστερα από ένα «κλειστό» ημίχρονο (42-37 υπέρ του Προμηθέα), η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με συνεχή τρίποντα εκατέρωθεν.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, με συνέπεια να φτάσουν τη διαφορά στους 15 (60-45) στο 25΄, για πρώτη φορά στο ματς με καλάθι του Αγραβάνη κι ενώ είχε προηγηθεί το πέμπτο τρίποντο του Ρέι (5/5)!

Ο Λουίς Κασιμίρο είχε περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του και αυτό ήταν φανερό όσο περνούσε η ώρα, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ανεβάζουν συνεχώς τη διαφορά. Αυτό που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά ήταν ν’ αντιδράσουν μειώνοντας στο τελικό σκορ. 

Με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να μοιράζει 12 ασίστ και τον Τζόρνταν Φλόιντ στο ντεμπούτο του να σκοράρει 24 πόντους, ο Κολοσσός νίκησε στη Ρόδο με 88-81 τον Ιωνικό για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για την ομάδα της Ρόδου που βελτίωσε το ρεκόρ της σε 3-1 ενώ οι Νικαιώτες έχουν πλέον 1-3.

Σε ένα παιχνίδι με κλειστό σκορ στην αρχή, ο Κολοσσός άνοιξε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο έχοντας περισσότερες λύσεις από τον πάγκο του (44 πόντοι), σε σχέση με τους φιλοξενούμενους (29).

Ταυτόχρονα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ιωνικού παίρνοντας 25 πόντους, την κυριαρχία στα επιθετικά ριμπάουντ και την κούραση των Νικαιωτών στο φινάλε.

Στο ντεμπούτο του στην Basket League ο Τζόρνταν Φλόιντ είχε 24 πόντους με 6/7 δίποντα, ενώ την ίδια στιγμή ο Κένι Γουίλιαμς προσέθεσε 21 με 6 τρίποντα. Κομβική ήταν και η παρουσία των «έμπειρων» του ρόστερ με τον Ξανθόπουλο να έχει 12 ασίστ και τον Μαργαρίτη 11 πόντους.

Εντυπωσιακός για τον Ιωνικό ήταν ο Γόντικας με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Κολοβέρος είχε 12 πόντους και 4 ασίστ. Με 20 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Τζέρμαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό