20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δυνατά η Hyundai στο WRC 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπαίνει με τέσσερα πληρώματα στην υβριδική εποχή των Ράλι
Στη δημοσιότητα  έδωσε η Hyundai Motorsport τη σύνθεση των πληρωμάτων της για τη νέα υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA (WRC) με τους Dani Sordo και Oliver Solberg να μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 της ομάδας. Η ομάδα είχε ήδη επιβεβαιώσει τους Thierry Neuville και Ott Tänak ως κύριους οδηγούς για την έναρξη των υβριδικών κανονισμών του WRC, αλλά η προσθήκη των Sordo και Solberg θα φέρει ένα ιδανικό μείγμα εμπειρίας και νεότητας στην ένατη σεζόν.
Ο Sordo αποτελεί μέρος της ομάδας από το ντεμπούτο της το 2014 και έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο σε πολλές ξεχωριστές στιγμές έως σήμερα. Ο Ισπανός συνέβαλε σε ένα εξαιρετικό 1-2 αποτέλεσμα στο Rallye Deutschland την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης και έκτοτε ήταν σταθερός σε κάθε σεζόν. Έχει κατακτήσει δύο νίκες με τα χρώματα της Hyundai, αμφότερες στο Rally Italia Sardegna το 2019 και το 2020 και έχει ανέβει συνολικά μέχρι σήμερα13 φορές στο βάθρο.
Ο Solberg εντάχθηκε στην ομάδα στο τέλος του 2020. Ο νεαρός Σουηδός, ο οποίος έγινε πρόσφατα 20 ετών, συμμετείχε σε εννέα αγώνες για την Hyundai αυτή τη σεζόν, οδηγώντας τρία διαφορετικά αυτοκίνητα (i20 R5, i20 N Rally2 και i20 Coupe WRC) με εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι ταλέντο και θα μοιραστεί το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 με τον Sordo σε επιλεγμένους αγώνες αποτελώντας ένα ουσιώδες συστατικό καθώς η ομάδα ξεκινά νέο κεφάλαιο στην ιστορία του WRC.

Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό