15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δυναμική παρουσία στο «6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την ηλεκτρική κινητικότητα σε κάθε της μορφή και τις καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα που την υποστηρίζουν να κερδίζουν διαρκώς έδαφος και στη χώρα μας, η Ford Motor Ελλάς «βγαίνει μπροστά» και αποδεικνύει έμπρακτα για μια ακόμα φορά την εστίαση της στην ηλεκτροκίνηση και την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών υποστηρίζοντας ενεργά τις εργασίες του «6ου Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης», το οποίο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2023 στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου».
Στα πλαίσια των εργασιών του «6ου Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης», το οποίο έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΚΕΔΕ, οι συμμετέχοντες και ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, τον ιδιωτικό τομέα, τα πανεπιστήμια και τους ερευνητικούς φορείς είχαν την μοναδική ευκαιρία να συζήσουν θέματα που σχετίζονται με τις βιώσιμες μεταφορές στη χώρα μας, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα εναλλακτικά καύσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τη μικροκινητικότητα, τους φορτιστές και τις σχετικές υποδομές, καθώς και με την σύνολο της επιχειρηματικότητα στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Απαρέγκλιτη δέσμευση στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών
Στα πλαίσια του «6ου Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης» η Ford Motor Ελλάς επαναεπιβεβαίωσε την πάγια δέσμευση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση επαναδιατυπώνοντας τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της σε προϊοντικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, η Ford έχει θέσει ως στόχο να διαθέσει 600.000 ηλεκτρικά οχήματα σε ετήσια βάση μέχρι τα τέλη του 2023. Από αυτά, τα 270.000 θα ανήκουν στην οικογένεια της Mustang Mach-E στις αγορές της Β. Αμερικής, την Ευρώπη και την Κίνα, ενώ σε 150.000 αναμένεται να ανέλθουν οι παραδόσεις του F-150 Lightning στη Β. Αμερική. Την ίδια στιγμή, 150.000 Transit EV θα διατεθούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και την Ευρώπη, ενώ σε 30.000 μονάδες θα ανέλθουν στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης οι πωλήσεις του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού SUV της Ford, του οποίου ο ρυθμός παραγωγής θα αυξηθεί σημαντικά το 2024.

Πριν λίγους μήνες μάλιστα η Ford κατασκεύασε την 150.000ή Mustang Mach-E από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή της πριν από περίπου δύο χρόνια, γεγονός που από μόνο του συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η εταιρεία κλιμακώνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις 600.000 μονάδες τον χρόνο μέχρι τα τέλη του 2023 και σε πάνω από 2.000.000 ετησίως μέχρι το 2026.
Ταυτόχρονα, η Ford συνεχίζει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο με εστίαση στο δεδηλωμένο στόχο της να καταστεί μία εταιρεία βιώσιμη και ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό