33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Ο δράστης είχε καταδικαστεί για βιασμό αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος

Ειδήσεις Ελλάδα

Οργή και σοκ έχει προκαλέσει η φρικτή δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από τον 37χρονο θείο της – σύμφωνα με ομολογία του – το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου στην Ηλεία.

Το ανήλικο παιδί, σύμφωνα με την αστυνομία, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του 37χρονου δολοφόνου της ο οποίος τη μετέφερε σε ερημική τοποθεσία. Εξετάζεται από τις Αρχές (την Τρίτη θα υπάρξουν και απαντήσεις από τον ιατροδικαστή) αν επιχείρησε να τη βιάσει και στη συνέχεια – όπως είπε – τη σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο 37χρονος είχε καταδικαστεί το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου για τον βιασμό μίας 14χρονης, ωστόσο, δεν καταδικάστηκε ούτε μπήκε φυλακή. Αντιθέτως, το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να τον αφήσει προσωρινά ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο νόμος έχει αλλάξει και η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για τέτοια εγκλήματα.

Μάλιστα, εκτός από το 2020, ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές αυτή τη φορά το 2017 όταν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για βιασμό ανηλίκου, με το ερώτημα πώς αυτός ο άνθρωπος ήταν ελεύθερος να είναι βασανιστικό.

Πώς αποκαλύφθηκε το έγκλημα

Το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου, οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του 37χρονου, βασικού υπόπτου για το έγκλημα, ο οποίος αφού ομολόγησε την πράξη οδήγησε τους αστυνομικούς στην ακριβή τοποθεσία όπου είχε αφήσει το άψυχο σώμα του παιδιού. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι εκείνες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η εξαφάνιση της 11χρονη δηλώθηκε από τους γονείς του παιδιού περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 11χρονης

«Η αναζήτηση της ανήλικης Βασιλικής, 11 ετών, έληξε με τον πιο τραγικό τρόπο, καθώς ενημερωθήκαμε απογευματινές ώρες ότι η σορός του ανήλικου παιδιού βρέθηκε σε χωράφι, μαχαιρωμένο με τραύματα στο λαιμό. Οι συνθήκες και τα αίτια διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει προσαχθεί ένας 37χρονος άνδρας ως ύποπτος.

»Να θυμίσουμε ότι η ανήλικη εξαφανίστηκε στις 09/06/2024, βραδινές ώρες, και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα, 10/06/2024 πρωινές ώρες όπου άμεσα ενεργοποίησε τον συναγερμό «Amber Alert Hellas» κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Στις αναζητήσεις για τον εντοπισμό της ανήλικης κινητοποιήθηκε άμεσα η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Συλλόγου μας, «Θανάσης Μακρής», όπου μετέβη στο σημείο με την Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα Επικοινωνιών και Εκτάκτων Αναγκών (Mobile Command Center-MCC), καθώς και οχήματα έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού.

»Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος του Συλλόγου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε στο πλευρό της οικογένειας, προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτή την δύσκολη και τραγική στιγμή που βιώνουν. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν το γεγονός αλλά και την θλίψη μας, ενώ τονίζουμε πως θα είμαστε δίπλα τους για ό τι και όσο χρειαστεί», τονίζεται σε ανακοίνωση που βγήκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό