20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δοκιμές πυραύλων Zircon και S-500 από τη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

To ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη Δευτέρα πως ένα από τα πολεμικά το πλοία, το «Ναύαρχος Γκόρσκοφ», πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική βολή ενός προηγμένης τεχνολογίας πυραύλου Zircon εν όψει της διάθεσής του σε πλοία και υποβρύχια.

Όπως μετέδωσε το RΤ, ανακοινώθηκε ότι ο πολυηχητικός (5 Μαχ και άνω) πύραυλος Zircon έπληξε επιτυχώς στόχο στη Λευκή Θάλασσα με απευθείας πλήγμα σε απόσταση άνω των 350 χλμ, με την ταχύτητα να κυμαίνεται γύρω στα 7 Μαχ (επταπλάσια αυτής του ήχου).

Η Μόσχα σχεδιάζει χρήση του συστήματος σε υποβρύχια και πλοία. Σημειώνεται πως η Ρωσία φαίνεται να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στα πολυηχητικά όπλα, με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει πει ότι τα πολυηχητικά και λέιζερ όπλα αποτελούν βασικό κομμάτι του μελλοντικού οπλοστασίου της χώρας του.

Επίσης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, έλαβε χώρα επιτυχής δοκιμή του επόμενης γενιάς συστήματος αεράμυνας S-500 στο πεδίο δοκιμών Καπούστιν Γιαρ, με πύραυλο να χτυπά βαλλιστικό στόχο που εκινείτο σε υψηλές ταχύτητες. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το πρώτο σύστημα S-500 θα τεθεί σε υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας μετά την ολοκλήρωση ενός πλήρους κύκλου δοκιμών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό