16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δοκιμάζει chatbot με το όνομα «Tako»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok δοκιμάζει ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μπορεί να συνομιλεί με τους χρήστες για σύντομα βίντεο και να τους βοηθά να ανακαλύπτουν περιεχόμενο, δήλωσε μια εταιρεία πληροφοριών εφαρμογών.

Η ισραηλινή Watchful Technologies δήλωσε ότι βρήκε το AI chatbot με την ονομασία «Tako» σε ορισμένες εκδόσεις της εφαρμογής TikTok σε κινητές συσκευές της Apple Inc (AAPL.O).

Τα στιγμιότυπα οθόνης και το βίντεο που μοιράστηκε η Watchful με το Reuters έδειξαν το chatbot να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στη διεπαφή της εφαρμογής ως εικονίδιο σε σχήμα φαντάσματος, το οποίο οι χρήστες μπορούν να πατήσουν ενώ παρακολουθούν βίντεο για να έχουν συνομιλίες με βάση το κείμενο και να λάβουν βοήθεια για την εύρεση περιεχομένου.

Ερωτηθείς σχετικά με το Tako, εκπρόσωπος της TikTok δήλωσε ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης διερευνά πάντα νέες τεχνολογίες.

«Σε επιλεγμένες αγορές, δοκιμάζουμε νέους τρόπους για να τροφοδοτήσουμε την αναζήτηση και την ανακάλυψη στο TikTok και ανυπομονούμε να μάθουμε από την κοινότητά μας, καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές μέρος που διασκεδάζει, εμπνέει τη δημιουργικότητα και προωθεί τον πολιτισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η προσπάθεια αυτή έρχεται μετά την OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp (MSFT.O), στα τέλη του περασμένου έτους λάνσαρε το chatbot επόμενης γενιάς ChatGPT που προσφέρει αναμφισβήτητα την πιο φυσική αλληλεπίδραση μέχρι σήμερα. Αυτό πυροδότησε έναν αγώνα δρόμου στη βιομηχανία για την ανάπτυξη χαρακτηριστικών που βασίζονται σε γεννητική τεχνητή νοημοσύνη που αλλάζει το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου του αντιπάλου του TikTok Snap Inc (SNAP.N), του οποίου το «My AI» τροφοδοτείται από την τεχνολογία ChatGPT.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό