18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΟΕ: Πάνω από 800 εκατ. δολάρια το κόστος από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κόστος που θα κληθεί να καλύψει η ΔΟΕ, μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021, μπορεί να υπερβεί τα 800 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Τόμας Μπαχ λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της εκτελεστικής επιτροπής.

Πριν από δύο μήνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισαν να αναβάλλουν τους Αγώνες, που ήταν προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο, για έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Περιμένουμε ότι θα πρέπει να αναλάβουμε κόστος έως και 800 εκατ. δολάρια για τη συμμετοχή μας και τις ευθύνες μας στη διοργάνωση των αναβληθέντων Αγώνων Τόκιο 2020» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (14/05).

Διευκρίνισε, δε, ότι από το ποσό αυτό, τα 650 εκατ. δολάρια θα δοθούν για τη διοργάνωση των Αγώνων το επόμενο έτος και τα 150 για τη στήριξη διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το νούμερο που ανακοινώθηκε από τον Μπαχ δεν περιλαμβάνει κανένα κόστος για τους διοργανωτές των Αγώνων του Τόκιο και η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει να υποστεί την 12μηνη καθυστέρηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Αρνήθηκε, τέλος, να προβεί σε εικασίες για πιθανή νέα καθυστέρηση εάν ο κορονοϊός εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα ανησυχία και το επόμενο έτος. «Εργαζόμαστε τώρα με πλήρη δέσμευση για την επιτυχία της διοργάνωσης το 2021 και για να έχουμε αυτούς τους Αγώνες σε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε:

«Απέχουμε ένα χρόνο και δύο μήνες μακριά από την τέλεση αυτών των αναβαλλόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε εικασίες για οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.» 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό