18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διόνυσος: Έκαναν ληστεία – μαμούθ, αλλά και γκάφα ολκής που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψή τους

Ειδήσεις Ελλάδα

«Επαγγελματίες» διαρρήκτες «βλέπουν» οι αστυνομικές αρχές πίσω από το… χτύπημα στην πολυτελή κατοικία του Διονύσου, από την οποία οι δράστες απέσπασαν 200.000 ευρώ, κοσμήματα, αλλά και 30 πίνακες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων. Φαίνεται όμως ότι υπέπεσαν σε ένα τραγικό λάθος, καθώς ξέχασαν… δύο γάντια. 

Η κινηματογραφική διάρρηξη στον Διόνυσο έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου (18.03.2023), στο σπίτι 67χρονου επιχειρηματία, ο οποίος είναι συλλέκτης έργων Τέχνης και στο ισόγειο του σπιτιού του διατηρεί και την επιχείρησή του. Οι δράστες φαίνεται να ήταν αρκετά «διαβασμένοι», δεν κατάφεραν όμως να αποφύγουν το λάθος. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο δύο γάντια, ένα μαύρο και ένα μπορντό. Το δεύτερο είναι σχισμένο και κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν και ίχνη αίματος, καθώς ο ένας από τους διαρρήκτες, στην προσπάθειά του να αφαιρέσει τους πίνακες από τις ειδικές προθήκες, τραυματίστηκε.

Τοι συγκεκριμένο γεγονός είναι σημαντικό για τις έρευνες των αστυνομικών, γιατί τα δύο γάντια μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, όπου θα εξεταστούν για DNA, καθώς και εάν το δείγμα ταυτίζεται με κάποια καταχώρηση στη βάση δεδομένων των Αρχών. Επιπλέον, σύντομα οι αστυνομικοί θα έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τους πίνακες και τους ζωγράφους, προκειμένου να εκτιμηθεί η αξία τους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες φέρονται να έθεσαν εκτός λειτουργίας τον συναγερμό χρησιμοποιώντας νερό, έκοψαν τα καλώδια που συνδέει Internet και τηλέφωνο, καθώς ο συναγερμός ήταν συνδεδεμένος μαζί τους. Ο ιδιοκτήτης έλειπε στην επαρχία για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι διαρρήκτες φαίνεται να γνώριζαν σε ποιο σπίτι έμπαιναν και πώς να κινηθούν στον χώρο. Μάλιστα, έκοψαν με τροχό τρία χρηματοκιβώτια και «σήκωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό