20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διψήφια αύξηση ζήτησης για ταξίδια στην Ευρώπη στις γιορτές

Ειδήσεις Ελλάδα

Διψήφια αύξηση σε σύγκριση όχι μόνο με πέρυσι αλλά και με το 2019 καταγράφει η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη  από τους Θεσσαλονικείς και ευρύτερα από τους βορειοελλαδίτες για την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον ταμία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνο Κουράκο, φέτος το ενδιαφέρον-ζήτηση αλλά και οι αγορές ταξιδιών για την περίοδο των εορτών, τόσο για οργανωμένες εκδρομές, όσο και για μεμονωμένα ταξίδια άρχισαν πολύ νωρίτερα σε σύγκριση με το 2019 και γενικότερα σε σύγκριση με τις τελευταίες χρονιές προ πανδημίας COVID-19.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί κατά σειρά προτίμησης είναι οι κλασικοί ευρωπαϊκοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί, δηλαδή Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα για τους οποίους υπάρχει και μεγάλος αριθμός πτήσεων τσάρτερς και ακολουθούν Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη, ενώ ζήτηση καταγράφει και η Κωνσταντινούπολη.

Για Βιέννη, Βουδαπέστη και Πράγα υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές τόσο αεροπορικές, όσο και οδικές αλλά και συνδυαστικά πακέτα λ.χ. Βιέννη-Βουδαπέστη αεροπορική προς Βιέννη και οδική στη συνέχεια προς Βουδαπέστη, όπως επίσης αντίστοιχη συνδυαστική εκδρομή Βουδαπέστη-Πράγα.

Για τις ίδιες χώρες υπάρχει ενδιαφέρον και για μεμονωμένα ταξίδια, όπως επίσης και – από υψηλότερα βαλάντια και σε μικρότερο βαθμό – για εξωτικούς προορισμούς στην Άπω Ανατολή, ενώ υψηλή ζήτηση αναμένεται να έχει μετά τις 10 Δεκεμβρίου και το Μπάνσκο της Βουλγαρίας για σκι, αναλόγως των χιονοπτώσεων που θα σημειωθούν στη γειτονική χώρα.

Έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται, επίσης, από τη Βόρεια Ελλάδα και για τους κλασικούς εγχώριους χειμερινούς προορισμούς κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα και όχι μόνο, όπως ο Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, η Βασιλίτσα στη Φλώρινα και το Πήλιο.

“Γενικά μπορούμε να πούμε ότι από τις αρχές Ιουνίου που άρχισε να ανεβαίνει η κίνηση συνεχίζει να υπάρχει ζήτηση και πήγε καλά τόσο ο Οκτώβριος, όσο και ο Νοέμβριος, καθώς βοήθησε πολύ και ο καιρός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικά στην Ευρώπη”, επισημαίνει ο κ.Κουράκος.

Οι τιμές, όπως προσθέτει, παρουσιάζουν μεν αύξηση αλλά όχι ανάλογη του κύματος ακρίβειας που σαρώνει την χώρα μας και γενικότερα την Ευρώπη, κινούμενες στο 15% και οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών καταγράφονται στα ταξίδια για Βρετανία και Γαλλία, λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών των ξενοδοχείων στις εν λόγω δυο χώρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό