20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και εντός Βουλής: Μύλος με την αντικατάσταση του Συνήγορου του Πολίτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Διχασμένη – και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο – εμφανίζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπάρχουν διχογνωμίες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις αντικρουόμενες πλευρές, Κασσελακικό μπλοκ και ομάδα των «100», με αποτέλεσμα το κόμμα να μην μπορεί να πάρει στοιχειώδεις αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, φέρεται πως υπήρξε εμπλοκή αναφορικώς με τη θέση του κόμματος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία και επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα για την αντικατάσταση του Ανδρέα Ποττάκη από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Κατά πληροφορίες, υπήρξε διαφωνία στην ΚΟ, καθώς η Θεοδώρα Τζάκρη τάχθηκε κατά της αντικατάστασης – φέρεται να έστειλε και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα – εν αντιθέσει με συναδέλφους της στο κόμμα που τάχθηκαν υπέρ της ανάληψης της θέσης από τον κύριο Σωτηροπούλο.

Αυτό που τόνιζαν πάντως βουλευτές είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ελλείψει ηγεσίας, επομένως η λήψη κρίσιμων αποφάσεων είναι σύνθετη εξίσωση.

Σε αυτό το φόντο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος ο οποίος δήλωσε επιφύλαξη, ενώ τελικώς ο πρόεδρος του Σώματος ανέβαλε μέχρι νεωτέρας την αντικατάσταση, δεδομένου ότι δεν συμπληρώνονταν και η απαραίτητη πλειοψηφία των ⅗.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό