32.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

«Διχασμένος» ο καιρός την Τρίτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τρίτη, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες, ωστόσο στα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά και τις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ και το πρωί τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στα βόρεια από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τι μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 με 19 και τοπικά 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό