32.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

«Διχασμένος» ο καιρός την Πέμπτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ωστόσο κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους πιο ισχυρές.

Πιο αναλυτικά, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται μέχρι τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και κατά διαστήματα βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στην περιοχή Σάμου – Ικαρίας και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, ωστόσο, σταδιακά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κατά τόπους πιο αυξημένες και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στα νότια θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ωστόσο, σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 και τοπικά 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 από έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό