22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διπλασιασμός της πραγματικής έκτισης ποινής για τα ειδεχθή εγκλήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να ενσωματωθούν στον ποινικό κώδικα

Πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής να διπλασιαστεί από τα 2/5 στα 4/5 για τα σοβαρά εγκλήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας. 

«Μέχρι τα μέσα του 2021 θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε τις αλλαγές στον ΠΝ, βάσει του χρονοδιαγράμματος, δεν βιαζόμαστε, δε βασιζόμαστε στην ψυχολογία της στιγμής» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δραστών για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα, και υπάρχει πρόθεση αυστηροποίησης των ποινών, ειδικά για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα όλα αυτά που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη. Με τη νέα νομοθεσία όποιος καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη θα κάθεται περισσότερα χρόνια από σήμερα, θα υπάρξει μεγαλύτερος χρόνος πραγματικού εγκλεισμού» εξήγησε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να ενσωματωθούν στον ποινικό κώδικα για να μην υπάρχει αμφισβήτηση και να μη γίνουν μετά 2 – 3 χρόνια νέες αλλαγές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό