26.1 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Διονύσης Τεμπονέρας: «Ο Κασσελάκης δεν είναι συμβατός σε οποιοδήποτε κόμμα του προοδευτικού χώρου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ασύμβατο» τον Στέφανο Κασσελάκη με οποιοδήποτε κόμμα του προοδευτικού χώρου, ενώ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για την καρέκλα, τη στιγμή που το κόμμα θα πρέπει να στραφεί σε πιο ουσιαστικά ζητήματα, όπως οι προγραμματικές του θέσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς μακιγιάζ» του Attica TV, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε: «Έχω πάρει ξεκάθαρη θέση. Θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι συμβατός -το λέω με πολιτικό όρο- ως πρόεδρος σε οποιοδήποτε κόμμα, όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και του προοδευτικού χώρου. Είμαι καθαρός σε αυτό που σας λέω. Αυτό όμως είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Γι’ αυτό και είμαι κατά του όποιου αποκλεισμού και το κατέθεσα αυτό δημοσίως. Από εκεί και πέρα βεβαίως, μπορεί κανείς να κριθεί, αλλά θα κριθεί πολιτικά. Δηλαδή θα μας καταθέσει τις απόψεις. Όχι εν κρυπτώ. Στο συνέδριο θα καταθέσει ο καθένας τις απόψεις, αλλά δεν μπορεί να είναι μια προσωπική άποψη, η οποία αποκλίνει εντελώς από διαδοχικές αποφάσεις, τις οποίες έχει ο χώρος ή από μια ιστορική παράδοση και ταυτότητα, η οποία είναι εκεί, υπάρχει. Δεσμεύει αυτούς που ήταν, αυτούς που είναι και αυτούς που θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είναι δυνατόν να μας αφορά η καρέκλα του Κασσελάκη»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα, μόνο κακό κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι δυνατόν σε αυτή την πολεμική, την οποία βρισκόμαστε και σε αυτό το κλίμα να μπορεί να γίνει σοβαρός προσυνεδριακός διάλογος, να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις και να εκλέξουμε ηγεσία; Πρέπει να δούμε το ζήτημα πολύ πιο συνολικά. Δηλαδή, προφανώς έχει υπάρξει ένα έτος, το οποίο ήταν και αποϊδεολογικοποίησης για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολιτικής συρρίκνωσης. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε, όχι μόνο τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Η αλήθεια είναι τα προβλήματα υπήρχαν πριν την ηγεσία του κυρίου Κασσελάκη».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του: «Αν δεν πάμε λοιπόν σε μία αυτοκριτική για όλα όσα έγιναν κι αν δεν ορίσουμε τις νέες σταθερές σε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα, αν δεν δούμε τις πολιτικές, τις κοινωνικές συμμαχίες, τα μεγάλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την κοινωνία, τον προγραμματικό μας λόγο… Τα πέρα δώθε και τα μπρος πίσω τον τελευταίο χρόνο έδιναν και έπαιρναν».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας στάθηκε και σε θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, που -όπως είπε- έχουν πληγώσει το κόμμα: «Ακούστηκαν θέσεις και προτάσεις οι οποίες ήταν έξω από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω, τα περί ιερής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, πληρωμή εργαζομένων με μετοχές, όσα ακούστηκαν και αφορούν το ίδιο το κόμμα περί μαύρων ταμείων. Όλα αυτά έχουν πληγώσει βαθιά και τον κόσμο και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει αυτοαναιρεθεί αρκετές φορές ο κύριος Κασσελάκης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, δεν είναι κάτι το οποίο μας πηγαίνει πιο μπροστά. Επειδή λοιπόν πρέπει να ορίσουμε αυτές τις σταθερές κι επειδή πρέπει να δούμε ζητήματα και προγραμματικού και ιδεολογικού προσανατολισμού από την αρχή, νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα συνέδριο, το οποίο με ηρεμία θα μπορεί να κουβεντιάσει συλλογικά και θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για την επόμενη μέρα. Και βεβαίως αμέσως μετά να εκλεγούν και τα καθοδηγητικά όργανα, δηλαδή η Κεντρική Επιτροπή, αλλά και η ηγεσία του κόμματος».

Τέλος ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε: «Διαφορετικά φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή σε αυτό το κλίμα προγραμματική συζήτηση δεν γίνεται. Ο διάλογος έχει πληγωθεί με βάση τα τελευταία γεγονότα και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα πολιτικό και ψυχικό χάσμα, το οποίο δεν επιτρέπει καμία ιδεολογική συζήτηση αυτή τη στιγμή παρά μόνο αντεγκλήσεις. Δεν είναι δυνατόν αυτό το οποίο μας αφορά αυτή τη στιγμή να είναι η καρέκλα του κυρίου Κασσελάκη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό