18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: «Πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά του 16χρονου , ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό, στη Θεσσαλονίκη, και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, πρόκειται για μια ευθεία βολή που προήλθε από το πίσω μέρος του οχήματος. Ο συνήγορος της οικογένειας πρόσθεσε ότι όσα αναφέρονται ότι ο 16χρονος προσπάθησε να εμβολίσει τις μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι ανυπόστατα.

«Όταν είδαν ότι το παιδί δεν συμμορφώνεται αστυνομικοί σήκωσαν πιστόλι από πίσω. Η βολίδα έχει τρυπήσει το τζαμί στο πίσω μέρος του αγροτικού που οδηγούσε ο ανήλικος. Σπάει το τζαμί, στη συνέχεια το μαξιλαράκι και καρφώνεται στο κεφάλι του άτυχου παιδιού. Το παιδί το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει τη σύλληψη», σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Σε βίντεο του thestival ακούγεται ο δικηγόρος της οικογένειας να λέει χαρακτηριστικά: «Μου έκανε εντύπωση η ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία είναι στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσεων προηγούμενων ομοίων περιστατικών που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και δυστυχώς είναι αυτά τα περιστατικά και αυτές οι ανακοινώσεις που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών», ανέφερε ο δικηγόρος του 16χρονου.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την διευθύντρια της κλινικής, όπου νοσηλεύεται έχουν τρωθεί σημαντικά σημεία του εγκεφάλου του παιδιού που σχετίζονται με τη λειτουργία ζωτικών οργάνων. Μετά από πολύωρο χειρουργείο αφαιρέθηκε η σφαίρα ωστόσο «η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή», πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό