25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δικαστήριο της Γερμανίας απαγορεύει την πώληση αυτοκινήτων της Ford, που συνδέονται στο διαδίκτυο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου επέβαλε απαγόρευση πωλήσεων και παραγωγής σε όλη τη Γερμανία όλων των αυτοκίνητων της Ford, τα οποία προσφέρουν σύνδεση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας 4G συνδεσιμότητα. Η απαγόρευση δεν είναι ακόμη νομικά δεσμευτική, αλλά η Ford θα πρέπει να διευθετήσει το πρόβλημα, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να μπορεί να εφεσιβάλλει την απόφαση. Αυτή θα μπορούσε να εκτελεστεί σε δύο εβδομάδες, εάν η Ford δεν συμβιβαστεί με τους ενάγοντες.
Ο λόγος αυτής της δικαστικής υπόθεσης είναι η αδειοδότηση βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για δίκτυα LTE, με την Ford να μην σχολιάζει περαιτέρω το θέμα δεδομένου ότι δεν έχει λάβει ακόμη τη γραπτή γνώμη του δικαστηρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η Ford μηνύεται από οκτώ κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κινητών επικοινωνιών 4G.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο του Μονάχου από την ιαπωνική εταιρεία διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας IP Bridge, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι οι πατέντες επικοινωνίας είναι απαραίτητες για συνδεδεμένα οχήματα.
Η Ford δεν είναι η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που καταδικάζεται για τις τεχνολογίες επικοινωνιών 4G. Η IP Bridge είχε μηνύσει και την Volkswagen στο ίδιο δικαστήριο του Μονάχου, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να λύνει το θέμα αγοράζοντας τις άδειες χρήσης πατέντας από την πλατφόρμα Avanci, η οποία είχε διπλώματα ευρεσιτεχνίας από 48 ιδιοκτήτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό