22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διευρύνονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους επιδότησης σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία όσων επιχειρήσεων παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Όσεςς επιχειρήσεις παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και τους έχει επιβληθεί πρόστιμο – αναστολή λειτουργίας, τότε θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή.

Αναλυτικότερα, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται κατά λέξη: «επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου co 19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών – πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη, τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορωνοϊού».

Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης για την ενέργεια

Στην ίδια τροπολογία σε άλλο άρθρο προβλέπεται η διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Μεταξύ άλλων, εφεξής περιλαμβάνονται όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης – συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών αγροτικής χρήσης για τους οποίους περιορίζεται η κατανάλωση από την 1.8.2021 έως και 31.12.2021 καθώς και όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης φυσικού αερίου για παραγωγή θερμικής ενέργειας (Κατά τα ισχύοντα δικαιούχοι επιδότησης είναι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης και οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης μέσης τάσης για την περίοδο από 1.8.2021 έως 31.12.2021 καθώς και οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου αντίστοιχα).

Δείτε ΕΔΩ όλη την τροπολογία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό