26.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Διετής αναστολή πληρωμών για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ακόμα βήμα για την εκτόνωση της κρίσης στο αγροτικό μέτωπο επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση με την κατάθεση τροπολογίας που θα δίνει διετή αναστολή πληρωμών για τα τιμολόγια ρεύματος. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ οι αγρότες  θα έχουν κανονικά παροχή ρεύματος και στη συνέχεια θα μπορούν να υπαχθούν σε μία πενταετή ρύθμιση των οφειλών τους.  

Η ρύθμιση θα αφορά και σε παλαιές οφειλές με μηδενικό επιτόκιο, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος έκανε γνωστό πως αυτή τη στιγμή ποσοστό άνω του 30% των υποχρεώσεων των αγροτών σε ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει απλήρωτο. 

Η παρέμβαση της κυβέρνησης έρχεται στον απόηχο των αστοχιών που είχαν καταγραφεί με διακοπές ρεύματος σε πληγέντες κάτι το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Χαμηλούς τόνους απέναντι στους αγρότες κράτησε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας πως η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα, τα σταχυολογεί και στη συνέχεια παρεμβαίνει όπου μπορεί. 

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή, δε θέλουμε ένταση. Είμαι βέβαιος πως μέσα από το διάλογο θα βρούμε λύσεις, το μεγαλύτερο ζήτημα του πρωτογενούς τομέα είναι τα αυξημένα κόστη όπως και για τους αγρότες που διαδηλώνουν σε άλλες χώρες» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό