20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διερευνάται η διαφθορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου[email protected]

Στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρθηκε στη σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ   ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λέγοντας, ότι διερευνάται όλο το κομμάτι της διαφθοράς για πληρωμές τιμολογίων, στις οποίες αναγράφεται ότι έγιναν με εντολή του πρώην αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, την περίοδο 2016 έως αρχές 2018 έγιναν απευθείας αναθέσεις πληρωμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον σημερινό ΕΟΔΥ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Για αυτά τα ποσά έγινε έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και προέκυψε ότι ήταν πληρωμές, οι οποίες δεν έπρεπε να γίνουν και άρα υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαφθοράς που ελέγχεται και από τη Δικαιοσύνη.

«Ποιο είναι, όμως, το ενδιαφέρον, και αν θέλετε το εξοργιστικό, στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ότι σε μέρος των τιμολογίων που πλήρωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναγράφεται πάνω, στο σημείο της πληρωμής, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας» επεσήμανε ο υπουργός και συμπληρώνοντας ότι, «αυτό από μόνο του, είναι προβληματικό και απορώ πώς μέχρι τώρα δεν έχει αναδειχθεί στο βαθμό τον οποίο πρέπει». 

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη υπάρχουν τιμολόγια που αναγράφουν πάνω ότι θα πληρωθούν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Για πείτε μου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κύριος Πολάκης δηλαδή, τι έχει κάνει για το συγκεκριμένο; Μήνυσε κανένα ότι τον συκοφαντεί; Βλέπετε, ο κύριος Πολάκης είναι λαλίστατος και κάνει ενέργειες. Υπάρχουν σειρά τιμολογίων άνω των 300.000 ευρώ που είναι είτε γενικός γραμματέας αυτός  ο οποίος αναφέρεται, είτε αναπληρωτής υπουργός. Είναι εν γνώσει του κυρίου Πολάκη και δεν έχει κατηγορήσει κανέναν» τόνισε ο κ. Πλεύρης βγάζοντας το συμπέρασμα «Άρα επί υπουργίας του κυρίου Πολάκη υπάρχει ένα σκέλος με αδιαφανείς διαδικασίες ως προς τις πληρωμές στον ΕΟΔΥ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ που θα διερευνηθεί με μια, όμως, βασική επισήμανση».

Κλείνοντας ο υπουργός Υγείας σημείωσε «Στη ΝΔ δεν είμαστε εμείς εισαγγελείς, όπως συμπεριφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς συγκεντρώνουμε όλα τα στοιχεία και προχωρούμε στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες. Και από εκεί και πέρα υπάρχει η Δικαιοσύνη που θα κρίνει όλες αυτές τις πράξεις και πώς έγιναν αυτές οι πληρωμές, πώς ζημιώθηκε ο ΕΟΔΥ 9 εκατομμύρια ευρώ και ποιος ήταν αυτός που έβαζε πάνω στα τιμολόγια και αν τα έβαζε εν γνώσει ή αν αγνοία του κυρίου Πολάκη, το όνομά του για να γίνουν πληρωμές. Όλα αυτά, προφανέστατα, θα ελεγχθούν.

Φανταστείτε να είχαν βρει σε αυτό τον έλεγχο που κάνουν, που βλέπετε τώρα τους έχει δώσει τη διάταξη αρχειοθέτησης ο Άδωνις Γεωργιάδης και γίνεται μία ολόκληρη συζήτηση, φανταστείτε στο ΣΥΡΙΖΑ να είχαν τιμολόγιο επί υπουργίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη και να έγραφε: να πληρωθεί το τιμολόγιο με εντολή Άδωνι Γεωργιάδη. Τι θα είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Παράταση της θητείας των επικουρικών – Προκήρυξη για 4.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα των επικουρικών λέγοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες,  ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει παράταση στους επικουρικούς, η οποία θα είναι μεγάλη, μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Μαζί με αυτή την παράταση θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, προκειμένου να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό