24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Διέπρεψαν οι Έλληνες μαθητές στον τελικό – «Χάλκινος» ο Χρήστος Λούκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με φανταστικές επιδόσεις από τους Έλληνες μαθητές ολοκληρώθηκε ο διεθνής τελικός της Οικονομικής Ολυμπιάδας στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι Έλληνες μαθητές διέπρεψαν στον διεθνή τελικό που έγινε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία, φέρνοντας την Ελλάδα στη 2η θέση σε συνολικές διακρίσεις. Ανάμεσα σε 85 συμμετέχοντες από 18 χώρες -που ξεχώρισαν από τους συνολικά 97.000 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στους εθνικούς γύρους- από την ελληνική αποστολή διακρίθηκαν οι Χρήστος Λούκας (3ος), Άγγελος Δεμπόνος (8ος), Αλέξανδρος Χατζόπουλος (11ος), Χριστόφορος Αηδονάς (13ος) και Γιάννης Ναβροζίδης (36ος).

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται στην Ελλάδα από το ΚΕΦΙΜ σε συνεργασία με το Τσεχικό Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV) και συνεχίζει να αποτελεί την κύρια πλατφόρμα για την προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού μεταξύ των μαθητών λυκείου. Πριν τον τελικό, οι πέντε Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα άκρως διαδραστικό, διασκεδαστικό και (προφανώς) αποτελεσματικό διήμερο boot camp οικονομικών που οργάνωσε το ΚΕΦΙΜ στην όμορφη Κέρκυρα, όπου η αποστολή φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Mon Repos Place.

Κατά τη διάρκεια του τελικού οι μαθητές όχι μόνο γνώρισαν τη συγκίνηση του συναγωνισμού, αλλά και εξερεύνησαν έναν από τους πιο εμβληματικούς ιστορικούς χώρους του κόσμου. Περιτριγυρισμένο από την πλούσια ιστορία και το μαγευτικό τοπίο, το σκηνικό ενέπνευσε τους μαθητές να προβληματιστούν σχετικά με τη διασταύρωση ιστορίας, ανταγωνισμού και μάθησης.

Η εκδήλωση του τελικού ξεκίνησε με μια εισαγωγή στην ιστορία των ολυμπιακών αξιών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας από τον Διονύση Γάγγα, Ανώτερο Σύμβουλο του Προέδρου της ΔΟΑ, ενώ ακολούθησε ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Δήμα. Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο οικονομικός εγγραμματισμός στην κοινωνία, δηλώνοντας πως «η οικονομική εκπαίδευση μπορεί να προστατεύσει από τον λαϊκισμό».

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Τελικού, η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Οικονομικής Ολυμπιάδας και του ΚΕΦΙΜ, μαζί με τον Γιώργο Καραγεώργο, Επικεφαλή του Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα της Freedom Finance Europe, πραγματοποίησαν συνεδρίες «Meet a Mentor» όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ΔΝΤ και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα μετείχαν 3,672 μαθητές από 208 σχολεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό