23.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Διεγράφη ο Σαλμάς από την ΚΟ της ΝΔ – Πρώτη δήλωση με αιχμές κατά Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόλις δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς στα γραφεία του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ στη Βουλή. Ο βουλευτής διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία και αμέσως μετά έκανε δήλωση, στην οποία χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους.

Ο κ. Σαλμάς είπε μεταξύ άλλων: «Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια,  επειδή αντιτάχθηκα στην woke agenda για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου».

«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα παραδώσει την έδρα διερωτήθηκε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

Υπενθυμίζεται ότι τον βουλευτή παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη 79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας. Οσον αφορά το κυλικείο του Υπουργείου Πολιτισμού, υπήρξε σχετική απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ για την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο κύριος Σαλμάς με την εν γένει συμπεριφορά του έθεσε τον εαυτό του ΚΟ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό