31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Διαψεύδει η Ερυθρα Ημισέληνος ότι βρέθηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος ότι εντοπίστηκε το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος, Ραΐσι, πληροφορία που φέρεται να είχε ανακοινώσει η κρατική Ιρανική  τηλεόραση, νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, αλλά και τον υπουργό εξωτερικών, και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία συνετρίβη  κατά την επιστροφή ιρανικής αντιπροσωπείας από το Αζερμπαϊτζάν, γίνονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Ραΐσι είχε επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει ένα φράγμα – το τρίτο που κατασκεύασαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς- με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.  κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Προβληματική η συντήρηση των ήδη παλιών ελικοπτέρων

Να σημειωθεί ότι οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την προμήθεια ανταλλακτικών για τα ελικοπτερα που χρησιμοποιεί η χώρα. Ο στρατιωτικός εναέριος στόλος του χρονολογείται σε μεγάλο βαθμό πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό