14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διασύρθηκε στην Αγία Πετρούπολη ο Παναθηναϊκός

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαριά ήττα γνώρισε στην Αγία Πετρούπολη ο Παναθηναϊκός από τη Ζενίτ με 112-83, στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης  της 6ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ρωσική ομάδα είχε το μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, στην οποία έφτασε πολύ πιο άνετα απ΄ ότι μπορεί να περίμεναν οι παίκτες και ο Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας απέναντί της έναν Παναθηναϊκό που έμεινε ανταγωνιστικός για ένα 20λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Όντεντ Κάτας δεν έπαιξε καθόλου άμυνα, με αποτέλεσμα να διασυρθεί από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν το «εισιτήριο» για τα play off τερματίζοντας στην 8η θέση με ρεκόρ 20-14. Η Ζενίτ, πλέον,  ετοιμάζεται για τα ματς με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία έχει και το πλεονέκτημα της έδρας.

Το κίνητρο των Ρώσων για την κατάληψη της 8ης θέσης (με ρεκόρ 20-14) και της ιστορικής πρόκρισής τους στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν αρκετό, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια και περιμένει ακόμη μία «αγγαρεία» επί ρωσικού εδάφους (με ΤΣΣΚΑ 14/4), για να ολοκληρώσει το εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του.

O Παναθηναϊκός (11-22, 16η θέση) ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στους Ρώσους, οι οποίοι φρόντισαν από την τρίτη περίοδο να… εκθέσουν την «πράσινη» άμυνα και να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη.

Κορυφαίος των νικητών και μάλιστα με ρεκόρ καριέρας σε πόντους (33) και index (41) o Κέβιν Πάνγκος, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Νεμάνια Νέντοβιτς (20π.) ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση…

Υπενθυμίζεται ότι ο Όντεντ Κάτας δεν είχε στη διάθεση του τους Σέλβιν Μακ και Μάριο Χεζόνια, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην εξ αναβολής αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό