23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαστημοπλάνο θα μεταφέρει ανθρώπους σε φουσκωτή μεζονέτα στη Σελήνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η λάμψη και το παγκόσμιο ενδιαφέρον που προκαλεί η CES κάθε χρόνο έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια εταιρείες που δεν ανήκουν στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων να παρουσιάζουν στην έκθεση αυτή τις δημιουργίες τους. Στη φετινή CES που έκλεισε πριν από λίγα 24ωρα τις πύλες της στο Λας Βέγκας εμφανίστηκε και η εταιρεία Sierra Space που δραστηριοποιείται στον τομέα του Διαστήματος.

Η εταιρεία παρουσίασε ένα σκάφος μεταφοράς επιβατών στο Διάστημα, ένα σκάφος της κατηγορίας των διαστημοπλάνων. Το Dream Chaser μπορεί να μεταφέρει μέχρι και επτά επιβάτες καθώς και φορτίο έξω από τη Γη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουν οι επιβάτες μια σύντομη βόλτα έξω από την γήινη ατμόσφαιρα και να δουν πως φαίνεται από ψηλά ο πλανήτης μας αλλά θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και σε διαστημικούς σταθμούς. Η Sierra Space συνεργάζεται μάλιστα με την διαστημική εταιρεία του ιδρυτή και αφεντικού της Amazon Τζεφ Μπέζος, την Blue Origin, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει τη δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού τον οποίο ονομάζει «Τροχιακό Ύφαλο».

H Sierra Space αναφέρει ότι το διαστημοπλάνο της είναι πανέτοιμο να ξεκινήσει τις πτήσεις του κάτι που αναμένεται να γίνει το 2023 όταν αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες λήψης των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων. Παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε στην CES σε μικρότερη κλίμακα από την πραγματική ένα φουσκωτό οίκημα που έχει φτιάξει το οποίο είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί ως διαστημικός σταθμός αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κατάλυμα για ανθρώπους στη Σελήνη. Η μονάδα αυτή ονομάζεται Large Integrated Flexible Environment (LIFE) και χωρίζεται σε 2-3 ορόφους και σε διάφορα δωμάτια στα οποία όσοι διαμένουν εκεί μπορούν να εργάζονται, να γυμνάζονται και να ξεκουράζονται.

Η φουσκωτή εικονιζόμενη μονάδα LIFE θα μπορεί να υποδεχθεί σύντομα ανθρώπους είτε σε τροχιά γύρω από τη Γη είτε πάνω στην Σελήνη.

Σύμφωνα με την Sierra Space η φουσκωτή διαστημική μονάδα μπορεί να είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία σε τρία χρόνια ή το αργότερο στο τέλος της δεκαετίας. Η εταιρεία διαφημίζει την μονάδα αυτή ως ιδανικό τόπο για να την επισκεφτούν επιστήμονες, κινηματογραφιστές και φυσικά απλοί τουρίστες. Εξυπακούεται πώς η μεταφορά όσων πρόκειται να διαμείνουν στην μονάδα αυτή θα γίνεται με το διαστημοπλάνο της Sierra Space.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό