20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαστημική καρτποστάλ των Ιμαλαΐων

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν κάποιος δει αυτή την εικόνα χωρίς να γνωρίζει είναι μάλλον απίθανο να αντιληφθεί ότι βλέπει τα Ιμαλάϊα μέσα από τα μάτια των αστροναυτών.

O αμερικανός αστροναύτης Μαρκ Βάντε Χέι έφθασε τον περασμένο Απρίλιο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ως μέλος της αποστολής Expedition 65. Συνήθως τα πληρώματα στον ISS αλλάζουν κάθε περίπου έξι μήνες αλλά αποφασίστηκε ο Χέι να παραμείνει για μια ακόμη θητεία και δεν επέστρεψε με τα άλλα μέλη της Expedition 65 που επέστρεψαν στη Γη. Ετσι ο Χέι έχει αρχίσει να καταγράφει διάφορα ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα. Ενας τρόπος για να σπάνε την ρουτίνα τους οι αστροναύτες του ISS είναι να καταγράφουν εικόνες του πλανήτη και ο Χέι δεν αποτελεί εξαίρεση. Εδωσε στη δημοσιότητα μια πραγματικά μοναδική εικόνα των Ιμαλαΐων όπως αυτά φαίνονται από το Διάστημα.

Η εντυπωσιακή οροσειρά όπως φαίνεται στην εικόνα μοιάζει με ένα δίκτυο από ρίζες φυτών και δέντρων. Μάλιστα ο Χέι… προκάλεσε όσους βλέπουν την εντυπωσιακή φωτογραφία να εντοπίσουν την υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων και του κόσμου, το Εβερεστ. 

Μέσα στον κύκλο σημειώνεται η υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων και του πλανήτη, το Εβερεστ. 

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα περίπου 28 χιλιάδων χλμ./ώρα συμπληρώντας περίπου 15 περιφορές γύρω από τον πλανήτη την ημέρα.. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό