22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διακοπές στο «φιόρο του Λεβάντε» που ανθίζει όλο το χρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσες φορές κι αν την επισκεφτεί κανείς, πάντα ανακαλύπτει κάτι νέο και συναρπαστικό

Δεν την ονόμασαν τυχαία «λουλούδι της Ανατολής» οι Βενετσιάνοι. Η Ζάκυνθος στέκει σαν περήφανη αριστοκράτισσα στο μπαλκόνι του Ιονίου, ατενίζοντας την Ιταλία από τη μία πλευρά και την Ελλάδα από την άλλη.

Η πλούσια ιστορία της και η εντυπωσιακή φυσική της ομορφιά συνθέτουν ένα μωσαϊκό τόσο πολυποίκιλτο που όσες φορές κι αν την επισκεφτεί κανείς, πάντα ανακαλύπτει κάτι νέο και συναρπαστικό.

Τα τελευταία χρόνια, ιδίως, η Ζάκυνθος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αφού συνδυάζει ιδανικά πανέμορφες παραλίες και πεντακάθαρα νερά με δεκάδες συναρπαστικές δραστηριότητες, θαλάσσια σπορ και εκδρομές αλλά και άφθονες επιλογές για διασκέδαση και νυχτερινή ζωή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις διακοπές του;

Η πλούσια μορφολογία της Ζακύνθου, που ισορροπεί ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, ξεχωρίζει για την ποικιλία των λουλουδιών, των δέντρων και των άγριων βοτάνων της. Στις παραλίες και τις φυσικές θαλάσσιες σπηλιές της, δε, βρίσκει απάγκιο και η διάσημη θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta αλλά και η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus. Μιλώντας για παραλίες, δεν μπορούμε παρά να επιβεβαιώσουμε τη φήμη που έχει η Ζάκυνθος για τα κρυστάλλινα νερά, τις λευκές αμμουδιές και τον εντυπωσιακό βυθό της που κάνουν κάθε επίσκεψη σε οποιαδήποτε παραλία, απόλαυση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το νησί αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις της κατάδυσης.

Αν προτιμάτε κάποιον λιγότερο «extreme» τρόπο να απολαύσετε τα νερά της, ωστόσο, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μία από τις πολλές ημερήσιες κρουαζιέρες σε κρυμμένους κολπίσκους και θαλάσσιες σπηλιές που διοργανώνονται στο νησί. Από το διασημότατο και πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο, τον Βασιλικό και τον κοσμοπολίτικο Λαγανά μέχρι τον ήσυχο κολπίσκο του Λιμνιώνα, το Μαραθονήσι και τις πανέμορφες Γαλάζιες Σπηλιές, η Ζάκυνθος διαθέτει ορισμένες από τις πιο όμορφες παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας.

Η, δε, ζωή στην πόλη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνη στην ακροθαλασσιά. Το υπέροχο λιμάνι αλλά και η ομώνυμη πόλη έχουν διατηρήσει τον γοητευτικό ενετικό τους χαρακτήρα, με τα νεοκλασικά κτίρια και τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειές τους να είναι εμφανείς παντού. Ορισμένα από τα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στις βόλτες σου εκεί είναι το νεοκλασικό κτίριο του Μαυσωλείου Σολωμού- Κάλβου και Επιφανών Ζακυνθινών καθώς επίσης η Καθολική Εκκλησία του Αγίου Μάρκου αλλά και το παραδοσιακό ρολόι. Απολαύστε έναν καφέ ή ένα γλυκό στην ομώνυμη πλατεία και αφεθείτε στη βενετσιάνικη ατμόσφαιρά της.

Το εμπορικό κέντρο της πόλης με τις παραδοσιακές βενετσιάνικες καμάρες ενδείκνυται για ατέλειωτες περατζάδες ενώ η περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια θα σας ανταμείψει. Για τέλος σας κρατήσαμε μια βόλτα από την πιο όμορφη συνοικία της πόλης, τη Μπόχαλη απ’όπου θα απολαύσετε το πανόραμα προς το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά. Ακόμη πιο ψηλά, περιτριγυρισμένο από ψηλά δέντρα και λουλούδια στέκει το φρούριο της Ζακύνθου, όπου επί Ενετοκρατίας βρισκόταν και η πρωτεύουσα του νησιού.

Μια επίσκεψη από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου επιβάλλεται, ανεξαρτήτου θρησκείας και πεποιθήσεων. Ο μεγαλοπρεπέστατος αυτός ναός θεμελιώθηκε το 1926 και διατηρεί, ακόμα σήμερα, 95 χρόνια μετά, την αρχοντική του παρουσία στο έπακρο.

Η υπέροχη Ζάκυνθος σας περιμένει για αξέχαστες διακοπές όλο τον χρόνο και, τώρα, η πρόσβαση εκεί είναι πιο εύκολη και άνετη από ποτέ μέσα από το άρτια ανακαινισμένο της αεροδρόμιο. Ο τερματικός σταθμός έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί οι σταθμοί check-in καθώς και τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής και αυξάνοντας, παράλληλα, τα επίπεδα ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

Κλείστε σήμερα κιόλας το επόμενο ταξίδι σας στο «άνθος της Ανατολής» και απολαύστε το νησί του Ιονίου στα καλύτερά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό