18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διακοπές ηλεκτροδότησης: Στο τραπέζι μηχανισμός αποζημιώσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να υπάρξει μηχανισμός που θα παρεμβαίνει αυτόματα για θέματα αποζημιώσεων σε περίπτωση διακοπών ρεύματος άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν εξετάζεται να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω των βλαβών στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ που προκάλεσε η κακοκαιρία ο κ. Οικονόμου είπε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για τον σχεδιασμό μηχανισμού που ενδεχομένως θα παρεμβαίνει και αυτόματα θα αποζημιώνει σε τέτοιυ είδους περιπτώσεις. «Ό,τι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σημείωσε ακόμη πως «καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες ώστε το ταχύτερο να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού». 

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό εν μέσω της κακοκαιρίας απάντησε πως υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις». Ανέφερε ακόμη πως είναι σε εξελιξη η διαδικασία έρευνας για τις ευθύνες και τις κυρώσεις που πρέπει να έχει η Αττική Οδός για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες.

«Ο πήχυς των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από τη διαχείριση που υπήρξε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Χρήστου Στυλιανίδη, αν και αναγνώρισε πως «ο πήχυς των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε».

«Ο κ. Στυλιανίδης  είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς. Η προσπάθειά μας είναι συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο θωράκισης απέναντι στις φυσικές καταστροφές που θα είναι αντίστοιχο των απαιτήσεων» είπε. Για τις αλλαγές στη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας ο κ. Οικονόμου είπε ότι πρόκειται για κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις στον κατάλληλο χρόνο.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη ότι δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για όλα, προσθέτοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις στη συζήτηση που ξεκινά από αύριο στη Βουλή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό