22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς σε Αθήνα και Ωρωπό

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και του Ωρωπού έφθασε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Έξι μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για πέντε άνδρες (δύο 27χρονοι, 28χρονος και δύο 30χρονοι) και 28χρονη, όλοι Έλληνες.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών, επιτεύχθηκε, μέσω ανάλυσης, διασταύρωσης και εξακρίβωσης στοιχείων, ο εντοπισμός των μελών της οργάνωσης και η πιστοποίηση της δράσης της.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε και ο ρόλος καθενός εκ των μελών του κυκλώματος, και συγκεκριμένα:

του 27χρονου ως οργανωτή, υπεύθυνου για την ανεύρεση των προμηθευτών, την παραλαβή και τη διαχείριση των κερδών και τη διακίνηση των ναρκωτικών. Παρείχε κατευθυντήριες γραμμές στα υπόλοιπα μέλητων 28χρονου, 30χρονου και του δεύτερου 27χρονου στη διαδικασία της διακίνησης των ναρκωτικών, με διαμοιρασμό των περιοχών όπου δραστηριοποιούνταντης 28χρονης στη μεταφορά του αρχηγικού μέλους καιτου δεύτερου 30χρονου στην αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών σε χώρο απόκρυψης (καβάτζα).

Σε έρευνες σε κατοικίες στις περιοχές του Ωρωπού, της Πετρούπολης, του Αιγάλεω, της Αθήνας και της Αγίας Βαρβάρας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν κοκαΐνη 22,9 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη 3 κιλών και 752,5 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη (χασισέλαιο) 11 γραμμαρίων, τρεις ηλεκτρονικές συσκευές ακριβείας, πλήθος νάιλον συσκευασιών για επιμερισμό ναρκωτικών και ρολό μεμβράνης, πέντε φυσίγγια, 1.340 ευρώ και τέσσερα αυτοκίνητα.

Με δικογραφία σε βάρος τους – κατά περίπτωση – για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό