20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαθέσιμη η beta έκδοση της native εφαρμογής για το macOS

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αλήθεια είναι πως η Meta έχει αργήσει χαρακτηριστικά να δημιουργήσει μια native desktop εφαρμογή της υπηρεσίας WhatsApp για το λειτουργικό σύστημα macOS, αλλά μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία και για αυτό το project.

Η εταιρεία λανσάρει την beta έκδοση του WhatsApp για macOS μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, η οποία περιλαμβάνει ένα νέο περιβάλλον χρήσης για ευκολότερη πρόσβαση στις συνομιλίες και τις κλήσεις, σε σύγκριση πάντοτε με την υπάρχουσα web-based έκδοση.

Η ανάπτυξη της native εφαρμογής έχει γίνει επάνω στο Catalyst, το framework της Apple για cross-platform ανάπτυξη που βοηθά τα μέγιστα τους developers για να μεταφέρουν εφαρμογές του iPad στα Mac. Προκαλεί εντύπωση, όμως, το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί native εφαρμογή του WhatsApp για iPad! Ίσως με το λανσάρισμα της τελικής έκδοσης του WhatsApp για macOS να πάρουν σειρά και τα iPad.

Εξάλλου, η υπηρεσία λανσάρει και την λειτουργία Message Yourself που σου δίνει την δυνατότητα να στέλνεις μηνύματα στον εαυτό σου. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για να κρατάς σημειώσεις, να στέλνεις links, φωτογραφίες και υπενθυμίσεις που θα είναι ορατές σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείς τον ίδιο λογαριασμό WhatsApp.

Τέλος, η έκδοση του WhatsApp για συσκευές iOS προσθέτει την δυνατότητα drag-and-drop για εύκολη και γρήγορα μεταφορά εικόνων από εφαρμογές όπως τα Safari, Photos και Files.

[WhatsApp]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό