25.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Διαθέσιμη η αίτηση για τα 600 ευρώ των επιστημόνων στην πλατφόρμα supportemployees

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγη ώρα η αίτηση για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού για επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες στην πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr/

Επισημάνσεις: Για τους επιστήμονες που είχαν υποβάλει αίτηση με τη διαδικασία τύπου Α στην ειδική πλατφόρμα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και είχαν ολοκληρώσει στη συνέχεια τη διαδικασία μέσω ΚΕΚ της επιλογής τους (σ.σ. το Κ.Ε.Κ. εν συνεχεία μέσω της αποστολής σχετικού e-mail
ενημέρωσε τον δικαιούχο πως ενεργοποιήθηκε το voucher δίνοντας
συνάμα κωδικούς για την τηλεκατάρτιση) η αίτηση θεωρείται υποβληθείσα. Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο δικαιούχος (δείτε την κάτωθι εικόνα):

Τα ίδια ισχύουν και στις περιπτώσεις που είχε επιλεγεί η διαδικασία τύπου Β και το ΚΕΚ είχε αναλάβει να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία. Το ΚΕΚ έστελνε στη συνέχεια στο δικαιούχο e-mail
και τον ενημέρωνε πως ενεργοποιήθηκε το voucher δίνοντας
συνάμα κωδικούς για την τηλεκατάρτιση. Και σ’ αυτή την περίπτωση ο δικαιούχος θα βλέπει το κάτωθι μήνυμα και δεν θα χρειαστεί να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

Σε όσους δεν εμπίπτουν στις άνω κατηγορίες και οι δικαιούχοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει γίνει με τα ΚΕΚ θα μπαίνουν με τους κωδικούς taxinet και εφόσον δεν υπάρχει υποβληθείσα αίτηση θα βλέπουν τη κάτωθι εικόνα ώστε να υποβάλουν την αίτηση:

Σημείωση: Κατά την άποψή μας και προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια της ενίσχυσης για κάποιους δικαιούχους, ενδεχομένως οι συνάδελφοι θα πρέπει (δυστυχώς) να κάνουν τους σχετικούς ως άνω ελέγχους.

Επίσης η λίστα με τους ενεργούς λογιστές – φοροτεχνικούς με την ιδιότητα του εταίρου σε νομικό πρόσωπο, «ανεβαίνει» σταδιακά στην πλατφόρμα και το αργότερο αύριο θα μπορούν και αυτοί να υποβάλλουν αίτηση, εφόσον δεν έχει ήδη υποβληθεί.

Σχετική απόφαση : οικ.16604/3224/2020

ΚΥΑ 16604/3224: Η απόφαση για
την οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600 ευρώ στους
επιστήμονες

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό