25.3 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Διαγραφή Λευτέρη Αυγενάκη με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο. της ΝΔ προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το «θερμό» επεισόδιο που είχε με υπάλληλο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εντός της ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

H Eπιτροπή Δεοντολογίας προχώρησε στη διαγραφή του από τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα μετά από την εισήγηση του κ. Μητσοτάκη.

O βουλευτής Ηρακλείου βρέθηκε νωρίτερα για 40 περίπου λεπτά  στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ενώ είχε συνάντηση μόλις 15 λεπτών με τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη από του οποίου το γραφείο αποχώρησε εκνευρισμένος, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής και πρώην υπουργός ζήτησε συγγνώμη το πρωί της Τετάρτης (3/7) για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο του «Ελ. Βενιζέλος» με υπάλληλο, με τον κ. Αυγενάκη να καταγγέλλεται πως χειροδίκησε εναντίον του.

Το βίντεο που προκάλεσε σάλο με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο:

Στην ανάρτηση που έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες… pic.twitter.com/NVEcpgMsLy

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) July 3, 2024 Η «κίτρινη κάρτα» και η κατακραυγή που οδήγησε στη διαγραφή

Όπως ανέφερε από νωρίς το flash.gr, ήταν διάχυτος ο εκνευρισμός στην κυβέρνηση για το εν λόγω περιστατικό, με πληροφορίες να σημειώνουν ότι το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην αρχή, μάλιστα, η στάση που είχε προκριθεί στη ΝΔ ήταν να δοθεί μία «κίτρινη κάρτα» στον βουλευτή και ουσιαστικά να γίνει δεκτή η συγγνώμη του (και μαζί με αυτήν και η απαράδεκτη συμπεριφορά του). Μετά όμως την κατακραυγή από κοινωνία και κόμματα και συνεκτιμώντας το μήνυμα που θα έδινε μία επίπληξη, οι ιθύνοντες στην Πειραιώς αποφάσισαν τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Χαρακτηριστικές του εκνευρισμού στο Μαξίμου ήταν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές».

«Περιμένουμε τη θέση του βουλευτή της ΝΔ, πολύ σύντομα θα βγάλει ο ίδιος ανακοίνωση, θα εξηγεί, πρέπει να δούμε τη θέση του και σας το λέω και με τη νομική μου ιδιότητα, πρέπει να ακούμε όλες τις απόψεις.

Αλλά θα σας πω κάτι που το έχουμε δει να γίνεται και πράξη γιατί είναι πλέον πέντε χρόνια, ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου και όπως πρέπει να δίνεται χρόνος από τον Πρωθυπουργό σε όσους επιλέγει, όμως περιπτώσεις συμπεριφορών πρώτον κρίνονται ακαριαία πολλές φορές και δεύτερον λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές. Και νομίζω ότι το έχετε δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό