22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διέρρευσε η νέα γενιά του Ford Edge

Ειδήσεις Ελλάδα

H δεύτερη γενιά του Ford Edge κυκλοφόρησε το 2015, με την Ford να του κάνει ένα ελαφρύ λίφτινγκ το 2019, ενώ το 2021 πρόσθεσε μια οθόνη 12 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Παρόλα αυτά, το μοντέλο αρχίζει να δείχνει την ηλικία του, ενώ οι απογοητευτικές πωλήσεις του Edge στην Ευρώπη ανάγκασαν τη Ford να το καταργήσει.
Ωστόσο, η Ford συνεχίζει να το προσφέρει στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να είναι έτοιμη να παρουσιάσει σύντομα την τρίτη γενιά του. Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την έγκριση τύπου του SUV, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας δημοσίευσε φωτογραφίες της νέας γενιάς του μοντέλου.
Το νέο Edge διαθέτει ολοκαίνουργια εμφάνιση και αντλεί στοιχεία από τα πρόσφατα μοντέλα της Ford που κυκλοφόρησαν στην Κίνα, και συγκεκριμένα τα Explorer, Equator/Equator Sport και Evos. Το SUV της Ford διαθέτει κομψά φωτιστικά σώματα που συνδυάζονται με τη μάσκα και προσδίδουν στο Edge ένα μοντέρνο πρόσωπο.

Στο προφίλ διακρίνονται οι pop-up ηλεκτρικές χειρολαβές των θυρών, με τη Ford να βάφει σε μαύρο χρώμα όλες τις κολόνες και την οροφή, κάνοντας την τελευταία να μοιάζει ότι αιωρείται. Το αυτοκίνητο πατά σε τροχούς 19 και 20 ιντσών, ενώ σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο, η έκδοση με προορισμό την Κίνα έχει τις βάσεις των καθρεπτών τοποθετημένες στις πόρτες, και όχι στη βάση των εμπρός κολόνων.
Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ένα 2,0-λιτρος turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 251 ίππων. Το κινεζικών προδιαγραφών Ford Edge έχει μήκος πέντε μέτρα, γεγονός που το καθιστά σημαντικά μεγαλύτερο από το σημερινό μοντέλο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ (4,779 μαέτρ.). Είναι ακόμη μεγαλύτερο από το 7θέσιο Edge Plus, που βρίσκεται στη γκάμα της Ford για την αγορά της Κίνας (4,878 μέτρα) και κυκλοφόρησε με το προαναφερθέν facelift του 2019.
Συνεχίζοντας, το νέο Edge έχει πλάτος 1,961 μέτρα και ύψος 1,773 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,950 μέτρα, 10 εκατοστά μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν. Το βάρος του νέου Edge κυμαίνεται σε 1.945 κιλά για την έκδοση με πέντε θέσεις και 1.990 κιλά στην επταθέσια έκδοση, με τις πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού να ζυγίζουν 2.084 κιλά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό