24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διάψευση Μπαρτσελόνα για τους μισθούς των παικτών της

Ειδήσεις Ελλάδα

Το καταλανικό κανάλι Esport3 προκάλεσε σάλο στα παρασκήνια της Μπαρτσελόνα, καθώς την Πέμπτη ένας Καταλανός δημοσιογράφος, ο Λουίς Κανούτ, είχε δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τους παίκτες που σύμφωνα με πληροφορίες του λαμβάνουν τους υψηλότερους μισθούς στον σύλλογο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Ζεράρ Πικέ, με 28 εκατομμύρια ευρώ ετήσιο μεικτό. Ακολουθούν οι Σέρχιο Μπουσκέτς (23 εκατομμύρια), Ζόρντι Άλμπα (20), Σαμουέλ Ουμτιτί (20), Φιλίπε Κοουτίνιο (16), Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (14), Ουσμάν Ντεμπελέ και Σέρχι Ρομπέρτο (12).

Μεγάλοι μισθοί λοιπόν, τους οποίους η «Μπάρτσα» θα ήθελε να εξοικονομήσει, αφήνοντας για παράδειγμα τον Σάμουελ Ουμτιτί ελεύθερο. Από την άλλη, για τον Ουσμάν Ντεμπελέ ο σύλλογος εργάζεται εδώ και μήνες να επεκτείνει το συμβόλαιό του μειώνοντας τον ετήσιο μισθό του.

Η Μπαρτσελόνα απάντησε απόψε με μια δήλωση. «Τα ποσά που αναφέρονται είναι λανθασμένα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε ο σύλλογος, προσθέτοντας ότι και οι μισθοί των παικτών υπόκεινται σε μεγάλο μέρος της μεταβλητής.

«Οι πληροφορίες δεν δόθηκαν σε καμία περίπτωση από τον σύλλογο και η προέλευσή τους είναι άγνωστη», πρόσθεσε επίσης ο σύλλογος, υποστηρίζοντας ότι αυτό παραβιάζει τα προσωπικά δικαιώματα των παικτών. Ο καταλανικός σύλλογος ανέφερε ότι ο Πικέ, ο Μπουσκέτς και ο Άλμπα έχουν αποδεχθεί μείωση μισθών.

Ο Ζεράρ Πικέ ανέβασε επίσης ανάρτηση στο Twitter θέλοντας να δείξει ότι τα ποσά που αναφέρονται είναι ψευδή. Το θέμα των μισθών είναι ένα ευαίσθητο σημείο στην «Μπάρτσα». Στο μέτωπο των οικονομικών δυσκολιών, ο σύλλογος πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα.

Όμως, αντιμέτωπη με αθλητικές δυσκολίες (πέμπτη στη Liga κι αποκλεισμός στο Champions League από τη φάση των ομίλων), η διοίκηση έχει προγραμματίσει ενισχύσεις. Μένει ωστόσο να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ της επιθυμίας και της πραγματικότητας…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό