30.6 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Διάσωση 32 προσφύγων που εγκλωβίστηκαν σε ερημονήσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ακτοφυλακή της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο για τη διάσωση 32 μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε ένα έρημο νησί στην κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η περισυλλογή των μεταναστών από το νησάκι Λαμπιόνε, μέρος του ίδιου αρχιπελάγους με το νησί Λαμπεντούζα, αποδείχθηκε αδύνατη μέσω θαλάσσης λόγω των «ιδιαίτερα δυσμενών» θαλάσσιων και καιρικών συνθηκών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.

Το ελικόπτερο μετέφερε τους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, το συνηθισμένο σημείο αποβίβασης των θαλάσσιων μεταναστών που ξεκινούν από την Τυνησία και τη Λιβύη, κάνοντας πολλά ταξίδια εν μέσω ανέμων έως και 50 κόμβων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι διασωθέντες μετανάστες προέρχονται από το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα και το Μάλι. Νωρίτερα τη Δευτέρα, η φιλανθρωπική οργάνωση Alarm Phone, η οποία δέχεται κλήσεις από βάρκες μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο, δήλωσε ότι ένα σκάφος με περίπου 500 επιβαίνοντες χρειαζόταν διάσωση σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Λιβύης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό