16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 2,5% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάζει η εταιρία δημοσκοπήσεων PRORATA στην έρευνά της για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA. Τι απαντούν οι πολίτες στα ερωτήματα για τα Τέμπη…

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του ATTICA, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% (από 31%) στο ερώτημα της δημοσκόπησης της PRORATA για πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 26%. Παράλληλα, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ενισχύονται κατά 0,5% (9,5 και 5% αντίστοιχα), ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 16%. Την ίδια ώρα, στα ίδια ποσοστά (3,5 και 3%), παραμένουν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, το 16% των πολιτών που ερωτήθηκαν πιστεύει ότι φταίει το «ανθρώπινο λάθος» ενώ το 41% θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση αλλά το 43% επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις. Πάντως, σχεδόν 5 στους 10 (48%) θεωρούν ότι μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, ενώ το 43% θεωρεί ότι όλες οι κυβερνήσεις φέρουν την ίδια ακριβώς ευθύνη.

Θετική είναι η γνώμη των πολιτών για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού (το 51% εκφράζει ικανοποίηση), αρνητικά βαθμολογούν ωστόσο την κυβέρνηση στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από τον βαθμό ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων και του κοινού (37%), το επίπεδο συνεννόησης με τα υπόλοιπα κόμματα (22%) και την ανάληψη πολιτικής ευθύνης (33%).

Η κοινή γνώμη εκτιμά ότι η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για να αναζητήσει τα αίτια της τραγωδίας, δεν πρόκειται να συμβάλλει στη διερεύνηση της υπόθεσης (το 64% των ερωτηθέντων βαθμολογεί αρνητικά τη συγκεκριμένη επιλογή), ενώ επτά στους δέκα πολίτες χαρακτηρίζουν μεροληπτικό τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ κάλυψαν το πολύνεκρο δυστύχημα.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό