23.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δημοσκόπηση Prorata: Κάλπες θρίλερ με «δίδυμα» φωτιά στο ΠΑΣΟΚ – «Βαρίδι» για ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο 17,5% φθάνει το ποσοστό των κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata για το Attica TV με την Ελληνική Λύση μάλιστα να εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα με ποσοστό 10%. Η ΝΔ βρίσκεται μακριά και από το ποσοστό των ευρωεκλογών στο 24%, το ΠΑΣΟΚ «κλειδώνει» τη δεύτερη θέση με 13,5% ενώ «μάχη» δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με 9,5%… 

Prorata / Attica Tv

Η ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών με το θηριώδες ποσοστό του 78%. Στη δεύτερη θέση είναι η Υγεία – Περίθαλψη με 35% και στην τρίτη η Παιδεία – Εκπαίδευση με 22%, 

Prorata / Attica TV
Δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι ψηφοφόροι δυο κομμάτων 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγοριοποίηση των πολιτών ανάλογα με την ψήφο τους και την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μήνα μέσα στα σπίτια τους. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης με ποσοστό 14% και 13% αντίστοιχα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Ενώ ανάλογη απάντηση δίνει το 12,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Μόλις το 15% του πληθυσμού δηλώνει ότι ζει καλά και αποταμιεύει χρήματα ενώ το 23,5% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει πως καλύπτει τα αναγκαία έξοδα αλλά δεν ζει καλά… 

Prorata / Attica TV

Το παράδοξο Κασσελάκη: «Βαρίδι» για την ανασυγκρότηση του χώρου αλλά προηγείται… 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε έναν διαρκή αναβρασμό πριν από τις εσωκομματικές κάλπες και εν αναμονή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων που θα βρεθούν απέναντι από τον Παύλο Πολάκη, οι ψηφοφόροι του κόμματος, σύμφωνα με την Prorata, κρίνουν ως «βαρίδι» για την ανασυγκρότηση του χώρου την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη σε ποσοστό 47%. 

Prorata / Attica Tv

Ωστόσο στο ερώτημα ποιο πρόσωπο είναι το καταλληλότερο να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν τον Στέφανο Κασσελάκη με ποσοστό 28% έναντι 23% του Σωκράτη Φάμελλου και 16% του Παύλου Πολάκη. Εντύπωση προκαλεί το 10% του Νικόλα Φαραντούρη ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει και την Όλγα Γεροβασίλη καθώς ολοκληρώθηκε πριν ανακοινώσει την απόφασή της να μην είναι υποψήφια. 

Prorata / Attica TV

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποσοστό συνολικά 63% θεωρούν ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ή σχετικά σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά. Ένα υψηλό ποσοστό πάντως – 35% – εκτιμά πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί για τον πρώην Πρωθυπουργό. 

Prorata / Attica Tv
Εκλογές θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ με δίδυμα «φωτιά»

To ΠΑΣΟΚ οδεύει ολοταχώς προς εκλογές θρίλερ όπως φαίνεται από τις απαντήσεις που δίνουν όσοι προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 26% και ακολουθούν Χάρης Δούκας με 22% και Άννα Διαμαντοπούλου με 21%. Στο 15% καταγράφεται ο Παύλος Γερουλάνος, στο 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και στο 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου. Ποσοστό 9% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει. 

Prorata / Attica Tv

Σενάριο 1ο: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Ανδρουλάκης προηγείται με 45% έναντι 39% του δημάρχου Αθηναίων ωστόσο το 10% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν δεν απαντούν. 

Prorata / Attica Tv

Σενάριο 2ο: Νίκος Ανδρουλάκης με την Άννα Διαμαντοπούλου στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Ανδρουλάκης προηγείται με 44% έναντι 38% της κ. Διαμαντοπούλου. Το 9% δεν απαντά. 

Prorata / Attica Tv

Σενάριο 3ο: Νίκος Ανδρουλάκης με τον Παύλο Γερουλάνο στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης προηγείται με 48% έναντι 37% του κ. Γερουλάνου. Ποσοστό 9% δεν απαντά για την επιλογή του. 

Prorata / Attica Tv

Όσοι δηλώνουν εν δυνάμει ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δηλώνουν με καθαρά ποσοστά στην πλειονότητά τους ότι τα δυο κόμμα πρέπει να συνεργαστούν μετά τις κάλπες και μάλιστα όχι μόνο σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου αλλά με κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές.  

Prorata / Attica Tv

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό